Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem tartotta jó ötletnek az At The Gatesszel közös Triptykon-turnét Tom G. Warrior

0110triptykonAz At The Gates, a Triptykon és a Morbus Chron évvégi turnéja az utóbbi idők egyik legerősebbjének számított, így talán meglepő lehet, de a résztvevők közül korántsem élvezte mindenki olyan nagyon. Thomas Gabriel Fischer, azaz Tom G. Warrior, a Melana Chasmata lemezzel koncertező Triptykon főnöke például sokkal inkább saját turnéra indult volna…

„Megkaptuk ezt az ajánlatot, de akkoriban én személy szerint még például annak sem voltam tudatában, hogy az At The Gates is ugyanúgy a Century Mediánál dolgozik, mint mi”, mondta a Planet Mosh TV-nek Fischer még decemberben, a koncertsorozat glasgow-i állomásán. „Szóval megjött az ajánlat, mi megvitattuk, és az igazi svájci tradícióknak megfelelően tartottunk róla egy demokratikus zenekari szavazást. Mert ugyan én alapítottam a csapatot, de nem vagyok diktátor. Mivel zenekarban szeretnék játszani, mindig mindenről szavazunk. Én voltam az egyetlen, aki a turné ellen voksolt, a többiek leszavaztak, szóval most itt vagyok. És ahogy menet közben kiderül, én láttam jól a dolgokat, de most már itt vagyunk, és befejezzük a legjobb tudásunk szerint.”

A Triptykon elégedetlenségének oka Warrior szavai szerint az lehetett, hogy a banda a svájci állomást leszámítva – ahol társult headlinerként léptek fel – előzenekarként kísérte el a svéd melo-death metalosokat a körútra. „Nagyon szeretnék elindulni egy önálló turnéra nyitóbandák változatos sorával. Úgy fest, a lemez nagyon jól fogy. Ebbe aligha kellene részletesebben belemennem, de az At The Gatesszel összehasonlítva is nagyon jól veszik. A szervezőnk és az ügynökünk egyaránt azt mondja, hogy önállóan kellene útnak indulnunk. Én szívem szerint már most is a saját turnénkon játszanék több játékidővel, több szabadsággal, több színpadi kellékkel. De mint mondtam, az a zenekari döntés született, hogy elvállaljuk ezt a turnét, és most ennek szellemében cselekszünk. Viszont 2015-ben már a saját turnénkat akarjuk lefolytatni, ahol remélhetőleg lesz majd beleszólásunk abba is, kiket viszünk magunkkal. Én pedig természetesen ebben a kérdésben is roppant nyitott leszek. Ha megnézed, milyen hatásaim vannak a Celtic Frost-idők óta, a jazztől a komolyzenén át egészen a new wave-ig mindent találsz. Rendkívül nyitott vagyok. Ha egy turnéfelállás megteremt egy bizonyos hangulatot, aurát, érzést, akkor érzem magamat igazán elégedettnek. Nem kell minden fellépőnek nagyon metalnak lennie…”

 

Hozzászólások 

 
+3 #6 Necrofaust 2015-01-11 19:43
Tom mindig megmondja a frankót, most sem csalódtunk benne! Maximálisan egyet is értek vele!
Idézet
 
 
-6 #5 adamskij 2015-01-10 16:02
a bécsi koncert alapján ők voltak a leggyengébbek, még a viszonylag ismeretlen Morbus Chron is feltörölte velük a padlót. és az At The Gates sem a pontosság és precizitás csúcsa élőben, viszont látszik rajtuk az az elán és belső hajtóerő, ami Tom G. csapatából abszolút hiányzik.
Idézet
 
 
+2 #4 Zoli 2015-01-10 12:54
Csak ezért nem mentem Bécsbe, pedig nagyon kíváncsi lennék egy koncertre. Remélem idén összejön ez a saját turné.
Idézet
 
 
+9 #3 Chris92 2015-01-10 12:03
Számomra a Triptykon nemhogy nem egy CF kópia, hanem annak tökéletes szellemi örököse és 45 perc nagyon kevés egy ilyen hosszú számokra építő bandának.
Idézet
 
 
+11 #2 zombee 2015-01-10 10:45
Igaza van. Bár a Triptykon egy új banda, de nem hiszem, hogy Warriornak az At The Gates előzenekaraként kéne játszania. Már a Celtic Frost miatt is többet érdemel, ráadásul a Triptykon nem egy szar CF kópia, önállóan is nagyon jó. 45 perc kevés. Co-headlinerként jobb lenne.
Idézet
 
 
+13 #1 toonman 2015-01-10 08:28
Igaza van a Mesternek! Ott voltunk Bécsben,nagyon kevés volt az a negyvenöt perc,ami jutott!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.