Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem kizárt, hogy ismét összeáll a Creed

Több jel is arra mutat, hogy újjáalakulhat a Creed. A zenekar hangszeres szekciója és Scott Stapp énekes legalábbis tartja a kapcsolatot, és nem is zárkóznak el semmi elől…

1126creed

Lassan egy évtizede inaktív a Creed, az ezredfordulós időszak egyik legsikeresebb rockzenekara, ahol a hangszeres szekció sikeresen újjáépítette magát Myles Kennedy énekessel az Alter Bridge-ben, Scott Stapp énekes pedig számos komoly egészségügyi probléma után szintén összeszedte magát. Nyáron azonban frissült a banda Facebook-profilképe, amiből sokan arra következtettek, hogy valami mozgolódik a Creed környékén, amit aztán Scott Phillips dobos pár hete szűkszavúan megerősített, mondván, „szó van” a dologról. Stapp most a Stop! Drop & Talk podcastben elmondta: ismét van kapcsolat a felek között. „Pont múlt pénteken találkoztam Mark Tremontival és Scott-tal”, árulta el. „Minden rendben van, pozitív a hangulat, barátok vagyunk, van köztünk kommunikáció. Konkrét tervek nincsenek, nem szerepel semmi a menetrendben, szóval nem tartok vissza semmiféle információt. Ha lesz mit bejelenteni, mindenki értesül majd róla.”

Stapp hozzátette: nagyjából egy albumnyi anyaggal egyébként rendelkezik a Creed. „Markkal úgy 2012 környékén összejöttünk, és néhány hetet nála töltöttem, nem emlékszem pontosan, mennyit. Nyolc-kilenc dalt írtunk, ezek megvannak, nemrég meghallgattam őket, és azt gondoltam: nem tűnnek avittasnak, akár egy új lemezhez is feldemózhatnánk őket. Ezzel most nem azt mondom, hogy így lesz, szóval senki se értelmezze így a szavaimat. De írtunk pár dalt, amik azóta is megvannak.”

Mindezt egy tavalyi interjúban egyébként Tremonti is megerősítette. „Egy teljes Creed-album anyaga áll készen. Az újjáalakuló turné során sok zenét raktunk össze, és összesen talán úgy tizenhárom nóta vázlatos demói vannak meg. Talán egy éve meghallgattam őket, és mai fejjel is jónak találtam mindet. De egyszerűen nincs idő. De ha mondjuk jönne egy évforduló, amikor mindenki azt mondaná, hogy látni akarja a Creedet, és a világ is követeli a zenekart, nem mondanék nemet.”

A Creed pályafutása alatt több mint 40 millió lemezt adott el. Emellett ők voltak a rockszíntérről az egyetlen csapat a 21. században, akik kislemezzel is fel bírtak kerülni az amerikai listák első helyére az apaság örömeiről szóló With Arms Wide Open ballada révén. A pár évre szétszéledt, majd ismét összeállt banda 2009 végén kiadott Full Circle lemeze az eladásokat tekintve nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (nagyjából 400 ezer példányban kelt el Amerikában megjelenése óta, miközben elődje, a 2001-es Weathered már az első héten ennek több mint kétszeresét produkálta), a turné azonban igen sikeresnek bizonyult.

 

Hozzászólások 

 
#4 Extremeblast 2020-11-27 11:26
Végre egy jó hír is 2020-ban. Nagyon adná ha tényleg összejönne.
Idézet
 
 
#3 frontiers 2020-11-27 07:17
Amin Scott Stapp átment, egy halandónak is sok lenne, nemhogy egy rocksztárnak. Önmagában szerintem már az is kalapemelő, hogy itt van és próbál zenélni.
A Creed meg jó volt annó, nekem jöhet.
Idézet
 
 
#2 Equinox 2020-11-26 21:26
Creedet nem szerettem, Alter Bridge-et viszont nagyon. Ha adnak ki új zenét is, akkor legyen AB hatása.
Idézet
 
 
#1 Bólogató kutya 2020-11-26 20:08
Scott Stapp tavaly kiadott egy szólólemezt The Space Between The Shadows címmel, elég jó lett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.