Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem is reagált a Metallica Hulk Hogan ajánlkozására

Hulk Hogan, minden idők legismertebb pankrátora megismételte elhíresült tavalyi kijelentését, amely szerint jelentkezett a Metallicába basszusgitárosnak – igaz, a korábban mondottakhoz képest az idősíkok kissé összecsúszni látszanak. Lars Ulrich mindenesetre egyértelműen azt állítja, hogy nem is ismeri Hogant.

Az 59 éves pankrátorlegenda, Hulk Hogan, azaz eredeti nevén Terry Gene Bolea (a képen jobbra, egy ismeretlen garázsbandában a '80-as években) egy tavalyi interjúban azt mondta: még mielőtt profi pankrátor lett volna, session muzsikusként basszusgitározott, és mivel jóban volt Lars Ulrich-hal, a Metallica dobosa megkérdezte, nem akarna-e csatlakozni a formálódó zenekarhoz. A dolog azonban végül nem jött össze. A helyzetet bonyolítja, hogy maga Lars állítása szerint nem emlékszik a történetre. „Áldás vagy átok, attól függ, honnan nézzük, de többnyire mindenre emlékszem, ami megtörtént velem", kommentálta egy rádióműsorban Ulrich a pankrátor szavait. „De ezeken a híreken csak vakartam a fejemet. Nem ismerem Hulk Hogant, nem tudok róla eleget, nem is vagyok valami nagy pankráció-rajongó... Talán még ha a születési neve alatt futott, már ha egyáltalán bárki is tudja, mi az – Dave Smith, vagy valami ilyesmi –, és úgy volt vele valami közös pontunk... De arról biztosan nincs semmiféle emlékem, hogy valaha is bármi közünk lett volna Hulk Hoganhez."

A pankrátor ennek ellenére nem tágít, és a Kerrang!-nek megismételte a történetet, igaz, ezúttal kicsit másképp. „Ezt az egészet kiforgatták, méghozzá számtalan irányba: hogy voltam meghallgatáson, hogy nem voltam meghallgatáson, csak azt hazudtam, vagy hogy őket nem érdekelte a dolog. Az igazság az, hogy sok évig zenéltem, mielőtt elkezdtem volna a pankrációt, és amikor hallottam, hogy a Metallica basszusgitárost keres, egy pillanat alatt otthagytam volna miattuk a sportot. Amikor megtudtam, hogy basszert keresnek, összeszedtem a felvételeimet a régi bandámmal, meg pár olyan anyagot, amit Simon Cowell producerelt, aztán a Green Jelly nótát, és volt még egy másik régi Gary Glitter dal is, a Leader Of The Gang, amit szintén Simonnal rögzítettem, mielőtt még áttört volna a pankrációs zenéivel (Hogan 1993-ban felvett egy Gary Glitter feldolgozást a Green Jellyvel, ami Angliában kisebb sláger lett, az X-Faktor atyja, Simon Cowell pedig korábban a pankráció-közvetítések zenei gurui közé tartozott – a szerk.). Mindezt elküldtem a Metallicának, de soha egy szót sem hallottam tőlük utána róluk, mert nem válaszoltak. Vagy azt hitték, egy vicc vagyok, vagy hogy viccelek, vagy hogy nem is én vagyok az, vagy hogy nem vagyok jó. A lényeg, hogy nem reagáltak. Szóval megpróbáltam, de nem voltam meghallgatáson a Metallicánál. Bárcsak lettem volna... De a basszusgitárosuk, akit bevettek, állati jó volt."

Hogan tehát valószínűleg Jason Newsted 2001-es kilépése után jelentkezett a Metallicába, amikor végül Robert Trujillo kapta meg az állást. Vagyis továbbra is rejtély marad, hogy a '80-as évek elején volt-e esélye bekerülni Lars Ulrichékhoz, avagy sem.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.