Shock!

augusztus 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem is kívánhatna az ember elkötelezettebb, profibb munkatársat és jobb testvért”

Úttörő zenei rendezőként és nagyszerű emberként emlékeznek meg rokonai és egykori zenésztársai George Youngról. Az AC/DC korai korszakának meghatározó producere 70 éves korában hunyt el a hétvégén.

1024acdc

Elhunyt George Young, az AC/DC-s Angus és Malcolm bátyja, aki először a The Easybeats zenekar gitárosaként vált meghatározó figurává az ausztrál könnyűzenei színtéren, majd öccsei karrierjét egyengette producerként. Nevéhez ebben a minőségében olyan megkerülhetetlen albumok fűződnek, mint a High Voltage, a Dirty Deeds Done Dirt Cheap, a Let There Be Rock vagy a Powerage. „Nem is kívánhatna az ember elkötelezettebb és profibb munkatársat zenészként, dalszerzőként, producerként, tanácsadóként és még ennél is sokkal több minőségben", áll az AC/DC közleményében. „És nem is kívánhatna az ember jobb testvért. Mindig is hálával gondolunk majd rá, és emlékét szívünkben megőrizzük."

„Amellett, hogy tökéletes dalszerzőnek, úttörő producernek, előadónak, mentornak és kivételes zenésznek számított, George igazi úriember is volt: hihetetlenül szerény, elragadó, intelligens és lojális ember, csodálatos humorérzékkel. Igazi úttörő volt, aki közeli barátaival, Harry Vandával és Ted Alberttel megteremtette az ausztrál zeneipar új hangzását", fogalmazott David Albert, az Albert Music vezetője, aki a The Easybeatsszel és az AC/DC-vel egyaránt szoros munkakapcsolatban állt annak idején.

George a későbbi korszakban még kétszer dolgozott az AC/DC-vel: az 1988-as Blow Up Your Video és a 2000-es Stiff Upper Lip albumokon. Élete utolsó éveiben Portugáliában lakott.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+8 #1 bogar 2017-10-24 11:42
Isten nyugosztalja.

Angus! Most az egyszer tedd félre azt a skót fafejedet és hívd fel Brian-t ! Jó lenne még egyszer látni titeket!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.