Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem hinném, hogy a zenekarból akármelyikünk is valaha fel fogja tudni dolgozni a történteket”

1207phildimeSemmiféle különösebb nyilvános megemlékezést nem tervez Phil Anselmo december 8-ára, Dimebag Darrell meggyilkolásának tizedik évfordulójára, pedig a Down a San Francisco-i Fillmore-ban lép fel aznap. A Pantera egykori énekese nem tagadja: folyamatosan egyre nehezebb neki az év ezen szakasza.

„Kibaszottul biztos, hogy semmiféle módon nem fogom megünnepelni az egyik legjobb barátom halálának évfordulóját", mondta Anselmo a Yahoo! Musicnak, amikor arról faggatták, várható-e bármi speciális műsorelem a Down december 8-ai San Francisco-i koncertjén Dimebag tiszteletére. „Nem fogunk Pantera-dalokat játszani vagy ilyesmi. Mint minden este, küldök majd neki egy dalt: a Lifert, amit mindig neki dedikálok, ugyanis ha volt ember a heavy metalban, aki tényleg élete minden napján metalt élt, lélegzett és teremtett, az ő volt. Ő testesíti meg leginkább az üzenetet, akár a sírban nyugszik, akár nem."

Anselmo évről évre egyre nehezebben viseli december első felét. „Minden év egyre keményebb. Nézem, mi megy manapság a heavy metalban, és arra gondolok, mi lehetett volna. És tényleg, minden egyes kibaszott évvel egyre nehezebb ez az egész. Gonosz egy időszak ez számomra, haver, nagyon súlyos. Ha arra a teljesen elmeháborodott, elbaszott módra gondolok, ahogyan elvették őt tőlünk, nem hinném, hogy a zenekarból akármelyikünk is valaha fel fogja tudni dolgozni a történteket, bassza meg. Ez egy teljesen értelmetlen gyilkosság volt teljesen értelmetlen indokokkal, és mivel egy olyan elmebeteg faszfej követte el, akinek semmi köze sem volt hozzánk azt leszámítva, hogy segített megpecsételni a történetet, és teremtett egy kérdésekkel teli, hatalmas óceánt, csak még inkább zavarba ejtő és kínkeserves ez az egész."

Holnap, az évfordulón természetesen mi is részletesen visszaemlékezünk majd 2004. december 8-ára, a metaltörténelem egyik legsötétebb napjára. A Pantera The Great Southern Trendkill lemezéről itt írtunk, a jövő héten pedig – a csapat Phil Anselmóval készült albumai közül utolsóként – a Reinventing The Steel is terítékre kerül majd a Klasszikushock rovatban.

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 Newkid 2014-12-08 16:35
R.I.P. Dime!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.