Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem fogom azt mondani, hogy Stephen egy barom, pedig alapvetően az”

Miközben Stephen Pearcy énekes megint távozott a Rattből, de azért közölte, hogy a következő albumon ettől még valószínűleg ő énekel majd, borította a bilit a csapat hangszeres szekciója is. Bobby Blotzer dobos szerint az énekes arrogáns, hisztis és továbbra is módszeresen pusztítja magát.

„Nem fogom azt mondani, hogy Stephen egy barom meg egy pöcs, pedig alapvetően az, de hát van egy nagyon kedves Stephen is, akit szeretek”, írta nyilatkozatában Blotzer. „Stephen egyszerűen nem tudja, hogy kell játszani a labdával, mert nem csapatjátékos. Vagy úgy van valami, ahogy ő elképzelte, vagy sehogy. Telefonon nem lehet elérni, zenekari megbeszélésre nem lehet lecsábítani. Ha pedig eljön, menet közben eltűnik, és ezt bárki megerősítheti. Állandóan a fogorvoshoz kell mennie. Nagyjából többet jár fogorvoshoz, mint ahányszor maga a fogorvos bemegy a saját rendelőjébe… És ez egy idő után unalmassá válik. De a fő probléma az, hogy megint ő sétált ki az ajtón. Minden miatt elmegy. Négyszer lépett ki eddig a zenekarból, és most megint. Halálra kínzott minket ezzel, évek óta túszként tart fogva a kilépéseivel: lelépek, nem megyek. Koncerteket, turnékat mondott le. Nem száll fel a repülőre, ha nem kap előleget a turnébevételekből. Nem fizet semmit a számlákból, noha a bevételekből egyenlő arányban részesedik velünk: ugyanannyit keres, mint én, ugyanannyit ér a szava is. Sokszor még többet is. Csak ha engem leszavaznak, akkor leszavaztak, én pedig idomulok a többségi véleményhez. Ő meg nem. A zenekar nevére is fájt a foga, de nem olyan ember, akinek oda lehetne adni a jogokat. Egy olyan fegyverhez tudnám inkább hasonlítani, amelyik bármikor elsülhet. Mindenki látja, hogy állandóan kilép. Ha elérkezik az adott év novembere, Stephen távozik a Rattből…”

Blotzer szerint Pearcy már a 2010-es Infestation munkálatai során sem könnyítette meg társai dolgát: nem mutatta meg nekik előzetesen a kész dalokhoz írt énektémáit, és a stúdióban is igyekezett elkerülni a közös munkát. Az énekesnek emellett állítólag ma is komoly alkohol- és drogproblémái vannak. „Stephen azért akarja kiverni belőlem a szart is anélkül, hogy az ilyen nyilatkozataiban megemlítene név szerint, mert én vagyok az egyetlen, aki szembe megy vele ezekben a kérdésekben”, állítja a dobos. „Én simán megmondom neki, hogy haver, ebben az állapotban nem mehetsz fel a színpadra, és ne ugráltasd a dobtechnikusomat sem, hogy koncert közben hozzon neked egy pohár Jacket. Mert mind megegyeztünk abban, hogy nem iszunk és nem kábulunk be a színpadon. Nem zavar, ha valaki iszik pár sört, de amikor valaki vedeli a Jacket meg ki tudja még, mit tol magába… Márpedig nekünk topformában van szükségünk Stephenre. Szerintem a zenekar többi tagja bebizonyította – és ezt a YouTube-on is ellenőrizni lehet –, hogy ott vagyunk a szeren, és töményen, kurva jól játszunk. És tudod, mit? Kedvesek vagyunk a rajongókkal. Na, ez egy másik gond Stephennel: ő nem igazán az, és ez mindig is zavart.”

A dobos konklúziója egyébként ennek ellenére is az, hogy a Rattben Pearcynek kellene énekelnie, csak természetesen a jó fej Pearcynek. A szájkarate nyilván a következő hetekben is folytatódik majd, aztán az énekes vélhetően megint visszamegy majd a többiekhez, hogy utána hamarosan megint újrakezdjék a cirkuszt…

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.