Shock!

január 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem adom alább: itt az első dal a Kalapács új nagylemezéről

Két Kalapács-lemez is megjelenik idén ősszel: az egyik egy hagyományos soralbum lesz, a másik pedig egy tribute-kiadvány, amelyen hazai előadók játsszák Józsiék egy-egy dalát. Most az előbbiről is megérkezett az első dal.

1012kalapacs

Mi is bemutattunk már több felvételt a Kalapács zenekar munkássága előtt tisztelgő hazai tribute-albumról, most pedig végre megérkezett az őszi Világvégre album első saját darabja is. „2020 minden nehézség ellenére a Kalapács zenekar nagyon fontos, jubileumi éve, és nagyon izgalmas meglepetésekkel készülünk nektek a huszadik zenekari szülinapunkra", tette közzé a csapat. „November elején egyszerre két Kalapács-kiadvány is napvilágot lát. Világvégre címmel egy vadonatúj stúdióalbum, tizenkét új Kalapács-dallal, a tervek szerint CD-n, MK-n és LP-n is. Kikalapált dalok címmel pedig egy nagyon különleges, harmincdalos dupla feldolgozásalbum, amelyen harminc különböző zenekar játszik egy-egy Kalapács-dalt az elmúlt húsz év lemezeiről."

kalapacsj_cA Világvégre dallistája az alábbi:

01. Nem adom alább
02. Így akarom
03. Világvégre
04. Úgy ítélj
05. Végső állomás
06. Főnix
07. Gyönyörű világ
08. Tánc az ördöggel
09. Nem egyszerű álom
10. Bűn és bűnhődés
11. Az én városom
12. Az éjszaka országútjain

A Nem adom alább című dal máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#7 Equinox 2020-10-13 16:32
Kalapácsnak kis túlzással egy szólókorszakos jó száma van, az meg a Bűnöm a rock.

Koncerten is mindenki unta az újakat, Omen / Pokolgépre indult meg a nép, szóval ja. Durva ihlethiány van itt, de nem tegnap kezdődött. Nekem sem tetszett az ének különösebben.
Idézet
 
 
#6 teszter 2020-10-12 17:18
kinos hallgatni, szekunder szegyenerzetem van.
Idézet
 
 
#5 pumpika666 2020-10-12 15:39
osztom a véleményeket! rossz hallgatni Kalács hangját, szinte teljesen eltűntek a dallamok, helyüket ez a rekedtes valami vette át, übergáz
az elmúlt években voltam 3 Kalapács koncerten, meg két kocsmai akusztikus Józsi-buliban, az rendben, hogy a bulik végére elfogyott a szufle, de már a koncertek elején sem sikerült elcsipni a dallamokat, tavaly szégyenszemre a buli vége előtt eljöttünk akkori asszonykámmal, mert azt mondta, ezt nem bírja hallgatni, sajnos Józsi is inkább csak rikácsolt, a banda is néhol össze-vissza tolta a nótákat, inkább hazamentünk és belecsaptunk a lecsóba :D
Idézet
 
 
#4 bogar 2020-10-12 13:38
Idézet - latexbaba:
Az egy dolog, hogy az idő múlásával kopig a hang, de itt sajnos nem erről van szó. Stúdióban ugyanis van idő pihentetni a hangszálakat, rosszabb esetben helyre szokták pofozni, ami már necces, de ez konkrétan helyrehozhatatl an. És most tényleg nem az ironizáló seggfej beszél belőlem, hanem az aggódó zenehallgató, .


Itt jön képbe a külső fül hiánya. Házon belül készítik a lemezeket és nincs kontroll.
Egyébként ez a zenekar lehetne papíron nagyon jó. Azért csak itt muzsikál a fél Sámán, Omen, Dance, Wild Side, Carmen tagság, de láthatóan nem feszülnek meg. Marad a Pokolgép, Omen best of a koncerteken. (Ha majd lesznek.) A saját dalokon úgyis elindul sörért a publikum.
Idézet
 
 
#3 latexbaba 2020-10-12 12:48
Az egy dolog, hogy az idő múlásával kopig a hang, de itt sajnos nem erről van szó. Stúdióban ugyanis van idő pihentetni a hangszálakat, rosszabb esetben helyre szokták pofozni, ami már necces, de ez konkrétan helyrehozhatatl an. És most tényleg nem az ironizáló seggfej beszél belőlem, hanem az aggódó zenehallgató, mert azokkal a hangszálakkal tényleg valami nincs rendben (elég csak pl. az arénás Beatrice bulin való vendégeskedésbe belehallgatni. Talán nem ártana valamilyen szakorvoshoz vagy hangszálspecial istához fordulni, amíg nem lesz teljesen menthetetlen minden (remélem, még nem az!), hiszen az énekes a hangjával keresi a kenyerét.
Idézet
 
 
#2 Kormorán 2020-10-12 12:02
Józsinak nincs semmi önkritikája??? Mi ez a hang??? Amikor ezt felveszi nem bántja a fülét?! Ez rettenetes...
Idézet
 
 
#1 Xanadu 2020-10-12 10:03
Ezek a buta, sablonos, avíttos számcímek, mintha még mindig '89-et írnánk, és valamelyik lakótelepen járnánk egy Pokolgép-klipben...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.