Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nekik szegeztem a kérdést: akartok keresni egy valag pénz egy hétnyi munkával?”

Don Dokken is megerősítette, hogy ősszel hat koncertet ad a klasszikus felállású Dokken Japánban. Viszont amennyiben hihetünk az énekesnek, a történetnek október után nem lesz folytatása, és a zenekar a jelenleg aktív leosztásban megy tovább.

0309dokken

Miután Mick Brown dobos pár hete elmondta, hogy valóban visszatér ősszel a klasszikus felállású Dokken, most a frontember is megerősítette a hírt: a csapat októberben hat koncertet ad Japában, köztük egyet a rangos Loud Park fesztiválon. „Évekkel ezelőtt tettem egy spontán kijelentést”, mondta az énekes a The Classic Metal Shownak. „Ha reunion-turnét akartok, ennyiért és ennyiért megcsinálom – egy egyest meg sok-sok nullát tartalmazott az összeg, amire mindenki azt mondta, megbolondultam. Én meg: nem baj, ennyi az ára, és ennél kevesebbért biztosan nem csinálom meg. És most, tizenöt évvel később valaki felajánlotta ezt az összeget, így megkerestem George Lynchet meg Jeff Pilsont, és nekik szegeztem a kérdést: srácok, akartok keresni egy valag pénz egyetlen hétnyi munkával? Vázoltam, mennyit kapnék én és mennyit kapnék ők, és mivel alapvetően egy hét alatt többet kereshetnek így, mint akár néhány év alatt, mindketten rábólintottak. Utána még hozzátettem: azzal a feltétellel vállalom ezeket a bulikat, hogy utána nem indulunk neki Amerikának meg Európának, csak ezt a hat koncertet tartjuk meg Japánban. Japánban hatalmasak voltunk, ez pedig mégis egy reunion-turné… Ezzel is egyetértettek, így ott leszünk a Loud Parkon, ahol a Scorpions az egyik headliner, a másik főattrakció pedig mi leszünk. Emellett pedig további öt koncertet adunk.”

Noha Dokkenhez természetesen özönlöttek az ajánlatok az olyan prominens rendezvényektől is, mint a Sweden Rock vagy a Wacken Open Air, de mindenkinek nemet mondott a további bulikra. „Nem érdekel, bocs, egyszerűen nem izgat a dolog. Jeff is elfoglalt, őrült sokat dolgozik a Foreignerrel, folyamatosan úton van, George is ott nyomja a bárokban a Lynch Mobbal, szóval mindenki elfoglalt. Emellett pedig nagyon boldog vagyok a jelenleg aktív Dokken-felállással, ahol rajtam és Mick Brownon kívül Jon Levin és Chris McCarvill játszik. Jó viszonyban vagyunk, boldogok vagyunk. Minden nagyon könnyen megy, nincs semmi dráma, és az én koromban tényleg a drámázás lenne az utolsó, amire vágynék. Japánban remélhetőleg minden gördülékenyen alakul majd, de azért ennek ellenkezőjére is felkészültem. A régi Dokkenben mindig voltak problémák, és nem számítok arra, hogy bármi is változna, egyszerűen csak nem kívánok részt venni az ilyesmiben. Simán csak felmegyek a színpadra, széténeklem a seggemet, két-három dalban gitározom is, és mintegy szórakozásból, a rajongók kedvéért megcsináljuk ezt az egészet.”

Tipikus és a zenekarra jellemző, hogy a klasszikus felállás tagjai már akkor sem bírták tartani a szájukat, amikor még semmi sem volt biztos, méghozzá Dokken határozott kérése ellenére sem. „Mick jó egy hónapja már lenyilatkozta, hogy megcsináljuk, de George és Jeff is beszélt a dologról, amin muszáj nevetnem, mivel direkt kértem őket, hogy senkinek se beszéljenek erről, amíg nem írtuk alá a szerződéseket. Márpedig én csak néhány napja írtam alá a sajátomat… És egy efféle turnét sosem könnyű lebonyolítani: logisztika, pénz, könyvelők, adók, rezsiköltségek, felszerelés, videó… Sok mindent kell összehangolni, szóval sok időbe telt leszervezni ezt a japán turnét. De sikerült, és lejátsszuk ezt a hat bulit, amit mindenki lefutott ügynek tekintett, pedig az ilyesmi helytelen. Sosem szabad bejelenteni egy turnét a hivatalos bejelentés előtt, mert akkor a promóterek is egyből arra következtetnek, hogy akármi is lesz, megcsináljuk, ami rontja a tárgyalási pozícióimat.”

A japán bulikról lemaradó rajongók Don szerint azért mindenképpen reménykedhetnek egy alapos DVD-ben, amit a koncerteken rögzítene a csapat.

 

Hozzászólások 

 
#8 Bede Fallosz 2016-06-27 21:47
Idézet - Gergő:
Bárcsak minél előbb kirohadna az összes ilyen pénzéhes okádék a rockiparból...

Ostoba vagy mint a valagam!!!!!!
Idézet
 
 
+13 #7 Santoro 2016-06-27 21:24
Idézet - Gergő:
Bárcsak minél előbb kirohadna az összes ilyen pénzéhes okádék a rockiparból...



Akkor nem maradnának sokan :), - érdekes, hogy te is rockipart írsz, ipart, nem rocknonprofitot , de nekik ez a foglalkozásuk, ebből élnek, én nem értem a felháborodást, én is ezt csinálnám, amit ki lehet venni belőle ki kell. Ha lenne még egy nulla az összegnél, lenne európai turné is :)

A reunionok, meg a kettőzött bandák mind mind a pénzről szólnak.
Amúgy egy zseniális banda.
Idézet
 
 
-7 #6 Gergő 2016-06-27 20:42
Bárcsak minél előbb kirohadna az összes ilyen pénzéhes okádék a rockiparból...
Idézet
 
 
-4 #5 notreadam 2016-06-27 20:26
Eddig se komáltam, ezután sem fogom.
Idézet
 
 
+9 #4 queensryche999 2016-06-27 18:33
Idézet - bjorn:
Mindig is az egyik legundoritobb zenekarnak tartottam a Dokkent, es ez ezutan se fog valtozni ugy latom


Hírhedten utálták egymást George és Don, de hogy a "régi Dokken" (főleg a '83-'87 időszak) egy őrületesen jó zene volt, az kurvaisten. Olyan egyéni atmoszférát teremtettek, hogy már a dalok kezdő riffjei alapján kilométerekről meg lehetett mondani mit hallasz. Ha a '80-as évek meghatározó hard rock zenekarairól van szó, az elsők között jut eszembe.
Idézet
 
 
+7 #3 bogar 2016-06-27 16:33
„Nekik szegeztem a kérdést: akartok keresni egy valag pénz egy hétnyi munkával?”

Azért erre a mondatra a stílusos folytatás az lenne, hogy:
Mert én akarok.
Idézet
 
 
-5 #2 bjorn 2016-06-27 12:45
Mindig is az egyik legundoritobb zenekarnak tartottam a Dokkent, es ez ezutan se fog valtozni ugy latom
Idézet
 
 
+21 #1 QRman 2016-06-27 09:24
"George is ott nyomja a bárokban a Lynch Mobbal"
Azért ő sem bírta ki beszólás nélkül..:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.