Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nekem a metalért dobban meg a szívem, a gyors riffelésben vagyok igazán otthon”

1111dinoIdén biztosan nem várható semmiféle megmozdulás a Fear Factorytől, Dino Cazares gitáros ugyanis első szólóalbumán dolgozik. Az album még az év vége előtt megjelenik.

Egy ideje hallani már pletykákat arról, hogy első szólóalbumán dolgozik Dino Cazares, aki szűkszavúan maga is megerősítette a híreszteléseket, részletesebben azonban a Heavy New Yorknak beszélt a projektről hétvégén, a NAMM zenei vásáron Anaheimben. „Nagyjából félig elkészültem”, mondta a Fear Factory gitárosa. „Miután elkészültem a dalszerzéssel, keríteni akarok egy dobost, természetesen egy basszert, és természetesen egy énekest. De szeretném megírni a zenét, és elkészülni mindennel, mielőtt kiválasztanám a zenészeket, és esetleg ők is hozzátennék a saját stílusukat a dalokhoz. Minden attól függ, kiket találok. Zeneileg pedig nem nagyon szeretnék elszakadni attól, amit alapesetben csinálok. Az emberek súlyos zenét társítanak a nevemhez, és a jobb kezemről ismernek. Nem vagyok az a típus, aki ezek után megpróbál elkészíteni egy rock-, netán hip-hop-lemezt, vagy akármi hasonlót. Azt szeretem csinálni, amit csinálni szoktam: nekem a metalért dobban meg a szívem, a gyors riffelésben vagyok igazán otthon, és ezt élvezem igazán. Most ezzel nem azt mondom, hogy teljesen ugyanaz lesz a lemezen, mint amit eddig csináltam, hiszen magától értetődően kicsit más irányba akarom elvinni a dolgokat, de az emberek tudják, mit várhatnak tőlem, és én ki is tudok egyezni ezzel.”

Arról egyelőre nincs szó, mi lesz a Fear Factoryval. A zenekar tavaly inaktív volt, és egyes sajtóértesülések szerint gyakorlatilag megszűntek létezni – ezt azonban hivatalos forrásból senki sem erősítette meg. A legutóbbi lemez mindenesetre 2015-ben jelent meg Genexus címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.