Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Negyedszerre is Grammyt kapott a Tool

A Tool nyerte a Grammyt a legjobb metal előadás kategóriájában. A zenekar a 7empest dalért kapta meg a legrangosabb zenei díjat.

0127tool

Magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel tartották a hatvankettedik Grammy-gálát a Los Angeles-i Staples Centerben. A legjobb metal előadás kategóriájában végül – gyakorlatilag papírforma szerint – a Tool győzedelmeskedett a tavalyi Fear Inoculum lemez 7empest dalával a Candlemass-szel (Astorolus – The Great Octopus), a Death Angellel (Humanicide), az I Prevaillel (Bow Down) és a Killswitch Engage-dzsel szemben (Unleashed). „Hűha! Ez az egész kicsit most megújította a hitemet abban, hogy még vannak olyanok, akik képesek huzamosabb ideig figyelni, és végighallgatni egy 12 perces számot”, mondta a díj átvételekor Danny Carey dobos, aki Justin Chancellor basszusgitáros társaságában képviselte a zenekart az úgynevezett premier ceremónián. Ezt a Staples-gála előtt rendezik azon kategóriák díjazottjai számára, amelyeket nem közvetít a CBS televízió. A Toolnak ez a negyedik Grammyje: az elsőt 1997-ben kapták az Ænema dalért, majd 2001-ben nyertek egyet a Schmismért szintén a legjobb metal előadás kategóriájában, végül pedig 2006-ban is bezsebeltek egy szobrocskát a 10,000 Days lemez csomagolásáért.

Ami a továbbiakat illeti, a legjobb rock előadásért Gary Clark Jr. kapta az elismerést a This Land című számért, ebben a kategóriában jelölt volt még a Bones UK (Pretty Waste), Brittany Howard (History Repeats), Karen O & Danger Mouse (Woman) és a Rival Sons (Too Bad). A legjobb rockdal szintén a This Land lett a Tool Fear Inoculumja, a The 1975 Give Yourself a Try-a, a Vampire Weekend Harmony Hallja és Brittany Howard History Repeats-e ellenében. A legjobb rockalbum kategória győztesének a Cage The Elephant Social Cues-át választották, szemben a Bring Me The Horizon amójával, a The Cranberries In The Endjével, az I Prevail Traumájával és a Rival Sons Feral Roots-ával.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.