Shock!

május 15.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Négy fellépéssel tér vissza a koncertszínpadokra a Rolling Stones

Ahogy az várható volt, négy speciális koncertet jelentett be az év hátralévő részére a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Rolling Stones. A jövő hónapban új válogatáslemezzel jelentkező Mick Jaggerék novemberben Londonban, decemberben pedig New Jerseyben játszanak majd.

November 25-én és 29-én a londoni O2 Arenában, december 13-án és 15-én pedig a New Jersey-i Newark Prudential Centerben koncertezik a Rolling Stones, akik november 12-én Grrr! címen best of válogatást jelentetnek meg. A jegyek természetesen nem olcsóak, a brit bulira például 106 és 406 font (35 ezer és 135 ezer forint) közötti áron lehet jegyet váltani október 19-étől (addig a pár percig legalábbis, amíg el nem kapkodják az összeset a mintegy húszezer férőhelyes arénába).

A csapat egyelőre nem árult el túl sok részletet a koncertekről, de valószínűleg néhány különleges vendég is tiszteletét teszi majd a színpadon mellettük. Szintén nem tudni, követi-e 2013-ban világ körüli turné a négy jubileumi bulit – állítólag igen, de a Stonesnál az ilyesmit sosem lehet biztosan tudni… Ha akarnak még nagy turnét csinálni, azzal mindenesetre nem várhatnak olyan nagyon sokat, hiszen Mick Jagger 69, Keith Richards 68, Charlie Watts 71, Ron Wood pedig 65 éves, vagyis a túlpörgetett, sokéves körutak valószínűleg egyre kevésbé férnek majd be náluk, ahogy halad előre az idő. Arról nem is beszélve, hogy a banda legutóbbi világturnéja, a Budapestet is elért A Bigger Bang Tour minden idők második legnagyobb bevételt hozó koncertsorozata volt: a Stones több mint 4 és fél millió embernek játszott összesen harminckét országban mintegy két év alatt, és ezzel 558 millió dollárt kaszáltak.

A Rolling Stones utoljára 2005-ben jelentetett meg lemezt A Bigger Bang címmel, de idén két friss szerzeményt is rögzítettek Párizsban Don Was producer segítségével. Ezek közül az egyik, a Doom And Gloom helyet kap a Grrr! válogatáson kap, és alább meg is hallgatható. A One Last Shot című másik darab további sorsa egyelőre ismeretlen.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.