Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen vele: Nick nem Mark helyére érkezett”

Már nagyban próbál újkorszakos első európai turnéjára a Riot tulajdonképpeni utódzenekara, a Riot V. A zenekar felállása immáron teljes: két gitárral nyomulnak majd, vagyis új ember érkezett Mark Reale posztjára – de szigorúan nem azért, hogy pótolja a pótolhatatlant.

0117riotv

Mark Reale édesapja, Tony Reale áldásával folytatja tovább pályafutását a Riot, akik ugyanakkor jelezni akarják, hogy a történetben két szinten is komoly fordulat állt be, így a banda neve innentől fogva hivatalosan is Riot V. Mára az is kiderült, hogy Mike Flyntz gitáros, Don Van Stavern basszusgitáros és új társuk, Todd Michael Hall énekes (Burning Starr, Reverence) mellett egy 26 éves ifjú gitárvirtuóz, Nick Lee domborít majd a megújult bandában az aktuális koncerteken. „Elég bonyolult döntés volt, hogy bevegyünk-e még egy gitárost, vagy én magam próbáljak helyt állni egyedül”, magyarázza a személyi kérdéseket Flyntz. „Játszottunk pár bulit Mark nélkül, amikor beteg volt, és habár ezek a körülményekhez képest jól mentek le, zenei szempontból jobb megoldásnak éreztem, ha ugyanúgy hozunk egy másik gitárost, mint ahogy 1989-ben Mark is leigazolt engem. Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen vele: Nick nem Mark helyére érkezett, mert Mark Reale sosem lesz pótolható. Én fogom játszani Mark témáit, Nick pedig az én témáim többségét. Kilenc és tizenhét éves kora között Nick heti rendszerességgel járt hozzám gitározni. Mindig is tökéletességre törekedett, és szívét-lelkét beletette a zenéjébe. Remek dalszerző és előadó, nagyon büszke vagyok rá.”

Mivel Bobby Jarzombek dobos jelenleg nagyon elfoglalt a Fates Warning és Sebastian Bach ügyeivel, az ütősi pozícióban is mást láthatunk majd a bandában Frank Gilchriest személyében. Frank nem új figura a Riotnál, hiszen annak idején ő játszott a 2006-os Army Of One lemezen, de a Virgin Steele-ben és a Liege Lordban is lehetett vele találkozni.

A Riot V közelgő európai turnéja elsősorban a mediterrán térséget érinti majd, és miután ezzel végeztek, egyből elkezdik rögzíteni új albumukat, amelynek megjelenése nyárra várható. A zene irányvonalát a csapat a Tony Moore énekes fémjelezte korszakkal rokonítja, vagyis a klasszikus 1988-as Thundersteel, az 1990-es Privilege Of Power és a legutóbbi Immortal Soul húzósabb, power metalosabb megközelítése várható tőlük.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.