Shock!

május 11.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nagy bajba került Keith Richards

0717keefMiközben a Rolling Stones esetében nem nagyon tudni, lesz-e még valaha lemezük, a nagy öregek természetesen nem hagytak fel a dalszerzéssel: Mick Jaggernél kis túlzással hegyekben állnak az új témák, Keith Richards pedig szeptemberben egyenesen új albumot jelentet meg Crosseyed Heart címmel. A Trouble című első single máris nyilvános.

Szeptember 18-án jelenik meg Keith Richards új albuma, a Crosseyed Heart, amely a harmadik önálló lemez a Stones legendás gitárosától: az első Talk Is Cheap címmel jött ki 1988-ban, a második pedig a Main Offender volt 1992-ben, vagyis a 71 éves gitáros annyira nem kapkodta el a szólómegmozdulásokat az utóbbi évtizedekben… Az anyagról egyelőre nem tudni túl sokat, de végső soron nem is érdekesek a részletek, aki ennyi év után nem tudja, mit kap Richardstól, vagy esetleg földrengető újításokat vár, az rossz helyen keresgél. A lemezen Keith maga énekel, zenésztársai között pedig olyanok találhatók, mint Steve Jordan dobos, Waddy Wachtel gitáros, Ivan Neville billentyűs, illetve a Stones veterán háttérénekese, Bernard Fowler. „Remekül mulattunk a lemez elkészítése közben a többiekkel”, mondja Richards. „Semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor besétálsz a stúdióba, és abszolút semmi elképzelésed sincs arról, mivel fogsz onnan kisétálni.” A Trouble című új dal alább meghallgatható, és még egy esetleges szólóturné sem kizárt, bár erre azért annyira nem vennénk mérget.

Ami a Stones utolsó lemeze, a 2005-ös A Bigger Bang folytatását idézi, Mick Jagger nemrég azt mondta róla: ő a maga részéről benne lenne a dologban. „Nagyon szeretném, és van is hozzá egy csomó új dalom, amiket az utóbbi pár év folyamán írtam. Tényleg jó demókat is készítettem belőlük, szeretném felvenni őket. Szóval reménykedjünk… Új szólólemezen nem igazán gondolkodtam, mert fel szeretnék venni egy Stones-lemezt. Ha ez nem jön össze, akkor lesz majd szólólemez, ez az őszinte válaszom. Vannak dalaim, amelyek nagyszerűek lennének a Stones számára is, meg vannak olyanok is, amik nem annyira.”

 

Hozzászólások 

 
+18 #2 Blaze 2015-07-20 15:46
Gyerekek, komolyan szükség van ilyen Blikk szintű szenzációhajhás z szalagcímekre? Miért kell ezt?
Idézet
 
 
+2 #1 Ric$ 2015-07-20 12:53
A gitártéma egy leheletnyit emlékeztet a Doom and Gloom-éra! :)
Korrekt nóta, a lemez meg alap, hogy várós! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.