Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nadir: feldolgozáslemez tényleg érdekes bandák dalaival

Elkészült feldolgozáslemezével a Nadir, amely a hagyományokhoz híven ingyen letölthető lesz a banda oldaláról. Eközben már a következő sorlemez munkálatai is zajlanak: Tauszik Viktorék szeretnék a következő év elejére megjelentetni az anyagot.

„Ezen az anyagon olyan zenekarok egy-egy dalát gyúrtuk át, amelyeket a legnagyobb kedvenceink között tartunk számon, és amelyek éppúgy inspirálnak bennünket, mint a fő hatásainkként emlegetett formációk, viszont nem számítanak annyira ismert névnek és gyakori hivatkozási alapnak. Szeretnénk egy kicsit rájuk irányítani a közvélemény figyelmét, miközben a feldolgozásunkkal tisztelgünk előttük", áll a csapat közleményében.

„Nem vagyunk hívei a cover, illetve tribute bandáknak, de ez a fajta tisztelgésen és egészséges rajongáson alapuló koncepciójú lemez jól reprezentálja a metal zene szerteágazó világa iránti elkötelezettségünket. Próbáltuk elkerülni a mostanában készülő hasonló feldolgozás-anyagokra jellemző izzadságszagot is, tehát nincs Black Sabbath, Motörhead és vicces pop nóta-átdolgozás sem", írják. Ezzel szemben az old school death metal, a doom és a hardcore egyaránt képviselteti magát a lemezen. A srácok igyekeztek olyan előadók számaiból összeválogatni az Underground Heroes anyagát, amelyek a fenti stílusokban alkottak és alkotnak nagyot, esetleg ötvözik ezeket, vagy teljességgel kategorizálhatatlanok.

„A Cemetary-féle doom a pályánk kezdeti szakaszára nézve volt meghatározó, az Eyehategodban és a Stressballban az abszolút nyers, sallangmentes hozzáállást tartjuk példaértékűnek, a Morgothnak és a Gorefestnek pedig gyakorlatilag minden korszakában sikerült időtállót alkotnia – előbbitől egy klasszikus, a műfaj aranykorából származó death metal tételt, míg utóbbitól egy kimértebb, döngölős nótát választottuk. Hardcore vonalon a keményvonalas, militáns megközelítés jegyében esett a választásunk a Strife-ra és az Earth Crisisra, utóbbinak az állatvilág védelmére buzdító szövegvilága az Eco-ethic albumunk mondanivalójával is kapcsolódási pontot jelent. A fennmaradó együttesek, illetve a tőlük választott számok – Skinlab, Monster Voodoo Machine, Transport League, Will Haven – ismét más szempontból izgalmasak számunkra. Ahogy az eddig felsoroltak esetében, úgy itt is törekedtünk arra, hogy a dalokat a saját arculatunkhoz igazítsuk, tehát nem szolgai módon, egy az egyben reprodukáltuk az eredeti verziókat", elemzi az egyes dalválasztásokat a csapat.

A lemezen a hazai színtér olyan alakjai is közreműködtek, akikkel a Nadir hosszú ideje baráti viszonyt ápol, és akik – túl azon, hogy fontosnak érezték a vendégszereplést és örömmel vállalták azt – szintén hozzá tudtak tenni valamit a saját egyéniségükből az adott dalhoz. Ennek megfelelően a Gorefest nótában Füleki Sándor (Wall Of Sleep) játssza a gitárszólót, a Stressball és az Eyehategod számban pedig Hámori Benedek (Torn From Earth) a vendégénekes. Mellettük Kósa Dániel basszusgitáros is bemutatkozik vokalistaként több dalban.

Két dal alább meghallgatható:

Sold Baptism (Morgoth cover) by nadir hungary Bastard Is As Bastard Does by nadir hungary

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.