Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine: „Sok heavy metal zene tényleg sátáni”

Ma már köztudott, hogy a Megadeth énekes/gitárosa, Dave Mustaine mélyen vallásos, ez azonban nem volt mindig így, sőt... Dave ezúttal az egyik nagy amerikai tévében mesélt részletesen arról, milyen hibákat követett el tinédzserként, amikor boszorkánysággal foglalkozott.

„Az ördög legnagyobb hazugsága, hogy meggyőzte az embereket arról: nem létezik", fejtegette a sátán-kérdést Dave Mustaine az amerikai ABC televízió egyik műsorában. „Sokan azt hiszik, vörös a színe, kecskeszakálla és hegyes farka van, ez azonban nem igaz. Az ördög gyönyörű, hiszen egy angyalról van szó. Miért nézne ki szörnyként? Képes arra is, hogy úgy fessen, mint te. Akár ebben a szobában is itt lehet éppen, nem tudhatjuk. Meglehetősen ijesztő gondolat..." A Megadeth főnöke szerint a heavy metal zenék egy részét valóban átitatja az ördög ereje, de nem mindig. „Bizonyos esetekben ez a helyzet. De van egy rakás nagyszerű heavy metal banda, akik hisznek Istenben és őt dicsőítik. Mi is minden este imádkozunk, mielőtt felmennénk a színpadra."

Dave az interjúban elmondta: édesanyja Jehova tanúja volt, így annak idején ő is ilyen nevelést kapott. „Éppen azért kezdtem el boszorkánysággal foglalkozni, mert gyűlöltem elmenni és bekopogni mások ajtaján", tette hozzá, mint ahogy arról is beszámolt, hogy tinédzserként két embert is megbűvölt ördögi tudománya segítségével. „Az egyik egy kötözködő srác volt, aki egyszer leütött. Úgy tudom, utána autóbalesetet szenvedett, és valami történt azzal a testrészével, amire irányítottam a varázst. Ez meggyőzött arról, hogy valós dologról van szó. A másik pedig egy osztálytársnőm volt, akibe mindenki bele volt zúgva, többek között én is. Totálisan nem az én ligám volt, de miután elvégeztem a szertartást, másnap már fel is jött hozzám... Hiszek a sötét oldalban. A többség azt gondolja, fekete mágia, boszorkányság és hasonlók nem léteznek, én azonban tudom, hogy igen."

Mustaine a későbbi években is folytatta az okkult tudományok művelését, ennek jegyében például több emberrel is vérszerződést kötött, és összefüggést lát a sötét praktikák, illetve későbbi alkoholizmusa és drogfüggősége között. „Nem mindig űztem sátáni cselekedeteket, amikor lerészegedtem, de amikor bármi sátánival foglalkoztam, ittam mellé. Vagyis egyértelmű a kapcsolat a két dolog között." Dave mindehhez még hozzátette: „Szerintem keresztényként veszélyesebb vagyok, mint azelőtt, hiszen most már birtokában vagyok az igazságnak."

A '80-as és a '90-es években a drogosok poklát számtalanszor megjárt, alkohol- és heroinfüggőségétől tartósan szabadulni képtelen Mustaine megtérésének pontos időpontjáról megoszlanak a vélemények, de többek között keresztény hite miatt nem hajlandó játszani ma már számos régi Megadeth dalt. Ezek közé tartozik például a The Conjuring vagy a Black Friday a nemrég 25 éves jubileumi kiadásban a boltokba került Peace Sells... But Who's Buying? lemezről. Dave korábban több interjújában is kijelentette, hogy a fekete mágia tette tönkre az életét, és azért alakultak sokszor annyira rosszul a dolgai, mert olyasmikbe mászott bele, amikbe földi halandóknak egyáltalán nem szabadna. Fő zenészpartnere, a Megadeth-be tavaly visszatért David Ellefson basszusgitáros szintén gyakorló keresztény.

A Megadeth következő nagylemeze, a Th1rt3en október 31-én jelenik meg.

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 mrataxi 2011-07-27 09:04
hát ja, logikában nem valami erős az öreg :)
Idézet
 
 
+1 #4 Galambos János 2011-07-21 21:11
Dave mindig is a metal szcéna legnagyobb se---feje volt,óriási pofával.Miért tudott ember maradni Kerry King,vagy Belladonna.Mustaine évek óta másokkal foglalkozik.Mikor volt jó albumotok,Dave? Rust in peace,talán.A Donald kacsa hangodat meg utálom.A nagy thrash négyesből mindig Megamustaine a legjobb,persze csak papiron.
Idézet
 
 
+4 #3 2011-07-21 17:51
„Nem mindig űztem sátáni cselekedeteket, amikor lerészegedtem, de amikor bármi sátánival foglalkoztam, ittam mellé. Vagyis egyértelmű a kapcsolat a két dolog között."

Kééész! Ezen megpadlóztam a röhögéstől. Tipikus bigott hívő duma. Mivel amikor szarok, mindig olvasok, egyértelmű, hogy az olvasásnak köze van a szaráshoz. Kétség sem férhet hozzá! Csak nehogy Dave egy atomkutató laborba menjen dolgozni! :D
Idézet
 
 
+1 #2 Mr. Cool 2011-07-21 15:07
Szerintem is. Ez az interjú is csak egy flashback volt neki:D
Idézet
 
 
+2 #1 kamikaze 2011-07-21 13:32
"Dave korábban több interjújában is kijelentette, hogy a fekete mágia tette tönkre az életét"

Kicsit sok szert vettél be az évek során Dave! De mehetnétek közös turnéra mondjuk a Stryper-rel is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.