Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine nem tudta, számíthat-e Ellefsonra a Dystopia munkálatai során

Két nyilatkozat is elhagyta Dave Mustaine száját az utóbbi napokban, amelyekből arra következtethetünk: a Megadeth főnöke volt már jobb viszonyban is régi harcostársával, David Ellefson basszusgitárossal. A banda új lemeze pénteken jött ki Dystopia címmel.

0929md

„Nagyon bizarr módon ment a dalszerzés az új albumhoz”, mondta Full Metal Jackie-nek adott interjújában Mustaine. „A riffgyártás már 2013-ban megkezdődött, de aztán 2014-ben volt egy rendkívül rossz évünk, és csak a legvégén kezdtünk mindent összerakni újra, amikor a családommal Nashville-be költöztünk. 2015 elejére kezdett összeállni a kép, de még akkor sem volt teljes zenekarom, csak egy elképzelésem. Ami alapvetően abban állt, hogy megcsinálok mindent magam, mivel nem tudtam, mi a helyzet Ellefsonnal. Ő a Metal Allegiance-szel kapcsolatos ügyeit intézte, így azt gondoltam: lehet, hogy még új basszusgitárost is kell kerítenem… Mire megkezdődött a dalszerzési szakasz, nagyjából tíz dalom összeállt. Ekkor került be a képbe Chris Adler, akivel kiválasztottuk a két feldolgozást, és végül jött Kiko Loureiro, akivel két további nótát is megírtunk. A legutolsó a Poisonous Shadows volt ezek közül.”

Dave egy missouri rádióállomásnak nemrég szintén kissé sarkosabban fogalmazott Ellefsonról a szokásosnál, az utóbbi évekhez képest legalábbis mindenképpen, hiszen Junior 2010-es, hosszas pereskedések és sajtóanyázások utáni visszaédesgetése után rendszerint inkább azt hangoztatta, hogy a másik David a legjobb cimborája a földkerekségen. „A barátságunk az évek során hol szorosabb volt, hol kevésbé. Szerintem most stabil a kapcsolatunk”, mondta ezúttal.

A Dystopiából az előzetes becslések szerint akár 44-49 ezer példány is elmehet Amerikában az első héten, ami elég komoly előrelépés a legutóbbi Super Collider 29 ezres nyitóhetéhez képest – igaz, ez akkor még így is elég volt a Billboard-lista hatodik helyére.

Ha már szóba került Nashville, Mustaine-hez kapcsolódó hír, hogy a frontemberrel és családjával leforgattak egy részt egy valóságshow-hoz, amelyből jó fogadtatás esetén akár sorozat is lehet. Ez elsősorban a család költözéséről szól, illetve Dave lánya, Electra reményteljes country-karrierjéről. Az énekesnőtől máris meghallgatható a Megadeth 1994-es Youthanasia albumán szerepelt I Thought I Knew It All feldolgozása.

 

Hozzászólások 

 
+6 #3 farkasfi 2016-01-28 14:45
A Youthanasia-nál szerintem azért keményebb, riffelősebb lemez. Mindenesetre nekem a 90-es évek óta nem tetszett ennyire Megadeth album.
Idézet
 
 
+6 #2 lcs 2016-01-27 09:28
Szerintem eléggé vállalható, fasza album lett. Nekem kicsit a Youthanasia albumra emlékeztet kicsit.
Idézet
 
 
+18 #1 Tama1975 2016-01-26 19:25
A Poisonous Shadows talán a címadó mellett a legkirályabb szám az új lemezről! Mi tart már ennyi ideig a kritikával? ;)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.