Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine: „Nem hagyom, hogy legyűrjön a rák”

A Rolling Stone-nak adta első interjúját torokrákos megbetegedésének júniusi bejelentése óta Dave Mustaine. A Megadeth 58 éves énekes/gitárosa még nem mondta ki, hogy meggyógyult, de szavaiból arra lehet következtetni: jó esélyei vannak erre.

1110mega

Megszólalt Dave Mustaine, akinek ősszel fejeződtek be torokrák miatti kezelései. Mustaine még nem vett részt a Megadeth októberben tartott MegaCruise hajófesztjén, de januártól elvileg ismét koncertezni fog a zenekarral a Five Finger Death Punch és a Bad Wolves társaságában, többek között Budapesten is. Mustaine-t hivatalosan még nem nyilvánították gyógyultnak, de esélyei jók. „Erősnek érzem magam”, szögezte le a lapnak Dave. „A sugárkezelések után azt mondták, hogy az eredményeim elképesztőek, és noha a harmadik stádiumban kellene lennem, de a jelek szerint csak az elsőben vagyok. Utána az onkológusom is azt mondta, hogy elég erősnek nézek ki. Így aztán folytattuk a kezeléseket.”

Mustaine elárulta: nagyon sokat segítettek neki a rajongók jókívánságai, és természetesen a kollégáktól is rengeteg üzenetet kapott. „Sok meglepetés ért, számos olyan ember is írt, akit ismerek ugyan, de nem tudtam, hogy törődnek velem. Elsőként régi testvéremet, James Hetfieldet említeném, aki szintén írt, és nagyon-nagyon örültem, hogy hallottam felőle. Azzal ellentétben, amit mások mondanak, illetve amiket mi is eljátszottunk az évek során, nagyon szeretem Jamest, és tudom, hogy ő is szeret engem. Ilyenkor tisztán látszik ez: amikor elérkezik az igazság pillanata, és a világ elé állsz a hírrel, hogy halálos betegségben szenvedsz. És ki állt mellém egyből? James. De kaptam üzenetet Ozzytól és Paul Stanley-től is. Ozzy üzenete is boldoggá tett, Pauléra pedig nem is számítottam. Állatira örültem neki, hiszen amikor felbukkant a KISS, még csak kölyök voltam, és imádtam őket. Nagyon hálás vagyok mindenkinek. Még azok is kiálltak mellettem, akiknek komoly kellemetlenségeket okoztam a természetemmel és a nagy számmal.” Dave természetesen konzultált Bruce Dickinsonnal is, akit pár éve nyelvrákkal kezeltek. „Mesélte, hogy a kezelései után közölték vele: három-hat hónapig pihennie kell. Eleinte nem vette ezt komolyan, és akadtak is belőle problémái, így visszavett, utána pedig jobb formában tért vissza a hangja, mint valaha. Bruce is végig támogatott. Elmondta, hogy csinálta végig ezt az egészet, és rengeteget segített vele.”

Dave jelenleg saját bevallása szerint jól érzi magát a körülményekhez képest. „Nem hagyom, hogy legyűrjön a rák. Köszönet a rajongóknak, a családomnak és Istennek. Semmiképpen sem hagyom, hogy a betegség győzedelmeskedjen. Amikor Tony Iommi rákos lett, arra gondoltam: te jó ég, meg fog halni! Sírtam, amikor azt mondták, negyedik stádiumban jár. Aztán én is megbetegedtem, és persze az volt az első gondolatom: istenem, meg fogok halni. Mert nem tudtam, pontosan milyen is az állapotom. De aztán eszembe jutottak a rajongók, meg hogy milyen szomorú lesz mindenki, és azt mondtam magamnak: le kell győznöm ezt. Nem számít, mi történik, nem állhatok hozzá úgy, hogy nem tudom végigcsinálni. Minden fejben dől el, bármire képes lehetsz.”

A Megadeth jövőre – elvileg – tehát Magyarországra is eljut majd a Five Finger Death Punch és a Bad Wolves társaságában: a koncert február 20-án lesz a Papp László Sportarénában. Jegyek a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül kaphatók. Részletek a koncertről itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.