Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine: „Nem akarok szocialista országban élni”

Dave Mustaine karrierje kezdete óta az állandóan politizáló zenészek sorát gyarapítja, igaz, nézetei ezen a téren is közel olyan gyakran változtak, mint a Megadeth felállása. Dave még tavaly nyár végén egy rádióinterjúban fejtette ki nem éppen hízelgő véleményét Barack Obama politikájáról, de az elhangzottak csak most kaptak szélesebb nyilvánosságot.

„Mostanában inkább megpróbálok nem beszélni politikáról, mert kiborít az, ami az országunkkal történik", válaszolta a Megadeth főnök arra a kérdésre, hogy követi-e még az aktuális történéseket. „Olyan, mintha a szocializmus ösvényén rohannánk előre, és egyszerűen nem értem, merre tartanak manapság az amerikai polgárok... Egy elnök ellen impeachment eljárás indult mindössze egy szopatás miatt, most meg egy olyan fickó van hatalmon, aki elpusztítja az országunkat, mi meg hagyjuk, hogy szabadon garázdálkodjon. Nem fér a fejembe ez az egész, és pontosan tudom, hogy egy generációval ezelőtt mindez nem történhetett volna meg. Ahogy mondtam, olyan ez az egész, mintha a szocializmus felé haladnánk, én azonban nem akarok szocialista országban élni. Én a szabad Amerikában hiszek, itt szeretek lakni. Hiszek abban az elvben, hogy ha egy demokráciában van egy csirkéd, akkor az a csirke a tiéd, miközben a szocializmusban mindenki csirkéjéről van szó. Nézzünk csak szét egy kicsit a piacon: ez az elnök 500 ezer új munkahelyet ígért, ehhez képest meg 500 ezerrel kevesebb van. Csak egymilliót tévedett... Én meg csak lesek, és azt gondolom: istenem, hogy lehet, hogy ennyire nincs fogalmad semmiről?"

A Megadeth utoljára a 2007-es United Abominations lemezen politizált igazán sokat, de ha Obama tovább folytatja jelenlegi politikáját az egészségügyi reformmal és társaival, könnyen lehet, hogy ismét ihletet ad majd Mustaine-nek...

Dave és zenésztársai a Slayerrel együtt április 8-án Budapesten, a Papp László Sportarénában koncerteznek a European Carnage turné keretében, a jegyek már kaphatóak.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Pántya Tamás 2011-02-06 10:55
Mutaine-nek inkább a gitározással kellene foglalkozni,nem a politizálással.Ahhoz ért legalább.
Idézet
 
 
+3 #1 Guest 2011-02-04 18:21
Könnyen pofáznak amúgy az olyan nyárspolgárok akik Elvis fejjel furikáztak a szabad Amerikában régen. Most majd megtudják mit kapott Európa a semmiért.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.