Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine Menzáról: „A dal felénél elakadt a hangom, mert elsírtam magam”

0613davenickDave Mustaine maga is meglepődött, mennyire megviselte Nick Menza tragikus májusi halála. A Megadeth főnöke szerint a bandát ugyanúgy lesújtotta Menza elvesztése, mint az első dobos, Gar Samuelson 1999-es távozása.

„Gar Samuelson halála valamennyire felkészített bennünket a zenésztársaink jövőbeli távozására”, mondta Menza halála kapcsán Mustaine a Kerrang!-nek a hétvégén Doningtonban, a Download fesztiválon. „És Garral nagyon közel álltunk egymáshoz, mindig is olyan volt számunkra, mintha csak a bátyánk lenne, miközben Nick inkább barátnak számított. A mi korosztályunkba tartozott, egy nyelvet beszéltünk. Gar halála roppant keményen érintett mindnyájunkat. Nické ugyanennyire, de mégis másként. Az a Nick, akit ismertem, a végén, szerintem… szóval elment a mennyországba, hogy azt csinálja, amit szeretett: doboljon. Így aztán ahelyett, hogy mind gyászolnánk, ünnepelni kell az életét, az örökségét. Ő sem akarná, hogy az emberek görcsöljenek: inkább annak örülne, ha mindenki menne és megvásárolná a festményeit. Készültek csodálatos munkái. Azt szeretné, ha mindenki emlékezne az örökségére, és támogatná a gyerekeit. Mi is csinálni akarunk majd valamit, de tudom, hogy a családja máris elindított valamit egy GoFundMe-oldallal. Ha úgy érezték, ezt kell tenniük, hát legyen. Mi is szeretnénk segíteni a magunk módján, amennyiben a család is egyetért ezzel. De ha nincs rá szükség, visszalépünk.”

Dave saját bevallása szerint egészen Menza haláláig maga sem tudta, milyen sokat jelentett neki a dobos. „Az volt a leghajmeresztőbb ebben az egészben, amikor a halálát követő napon, a Rock’N Derby fesztiválon neki ajánlottam egy dalt, a felénél elakadt a hangom, mert elsírtam magam. Meg is fordultam, és ott álltam háttal, a dobemelvénynél, mert nem akartam, hogy bárki is lássa ezt. De kemény volt. Azzal együtt, ami a végén lezajlott közöttünk, meg amiket mondott rólam a sajtóban, én sem tudtam, mennyire szerettem őt – ez vált nyilvánvalóvá számomra, amikor róla énekeltem. Én erre a Nickre emlékszem majd mindig: a fickóra, aki mindig megmosolyogtatott, felvidított, és néha kicsit idegesített is, de mégis örökké szeretni fogom.”

A Megadeth július 15-én ismét Magyarországon, a Rockmaratonon játszik, bár egyelőre még nem tudni, hogy Chris Adler vagy Dirk Verbeuren ül-e majd a dobcucc mögött. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
-24 #1 csillus 2016-06-13 15:41
édes cicamica!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.