Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine máris a következő Megadeth lemezen töri a fejét

0907daveNoha a Megadeth legutóbbi lemeze még csak három hónapja jelent meg, a csapat pedig kiemelten hatalmas koncerteken játszik az ősszel, Dave Mustaine alighanem érzékeli, hogy az új album fogadtatása enyhén szólva sem forró. Az legalábbis mindenképpen erre utal, hogy interjúiban máris a következő anyagról beszél...

A Megadeth Super Collider lemeze ugyan a Billboard-lista hatodik helyén kezdett, eladásai azonban nem túl biztatóak: az Egyesült Államokban az album igen gyorsan kiesett a Top 200-ból, és minden jel arra mutat, hogy nem sokkal haladja majd meg azt a mintegy 70 ezer példányos eladást, ahol nagyjából most tart. Ez a 2011-es Th1rt3en által produkált eredmények valamivel több mint fele, vagyis biztosan nem írható csak és kizárólag a zeneipari visszaesés számlájára: a reakciókból egyértelműen látszik, hogy sem a szakma, sem a Megadeth tábor nagyrésze nem lelkesedik a korábbiaknál kissé dallamosabb, rockosabb új témák iránt.

A csapat által fémjelzett amerikai Gigantour jól futott augusztusban, a napokban Észak-Amerikában koncerteznek az Iron Maidennel, októberben pedig Közép- és Dél-Amerika következik a Black Sabbath vendégeként, vagyis tragédiáról nincs szó, Dave Mustaine azonban kétségtelenül érezheti, hogy valamelyest melléfogott. „Egy lemezt hosszú időbe telik megírni", magyarázta a banda vezére a chilei Radio Futurónak. „Amikor befejezel egy albumot, egy olyan szakasz következik, mint egy állatnál, amelyik életet adott egy másik élőlénynek: meg kell gyógyulni, vissza kell nyerni az erőt, de aztán egy rövid idő után készen áll a folytatásra. A Super Collider elkészítése utáni Gigantourral, az új kiadóval, ismét David Ellefsonnal, illetve az Iron Maiden és Sabbath turnékkal minden jó irányba halad nálunk. Ez pedig további játékra ösztönöz bennünket."

Ennek jegyében a Megadeth máris a következő lemezt tervezi. „Shawnnal és Daviddel már beszéltünk arról, hogy nekiálljunk a dalszerzésnek az új albumhoz, és Chris is említette a dolgot. Amikor egy olyan zenekarban játszol, mint a Megadeth, időt kell fektetned a nóták megírásába." A Twitteren Dave már azt is elárulta: szövegötletei is akadnak a dalokhoz, méghozzá történelmi és tudományos témák egyaránt.

A kását azért annyira nem eszik forrón, szóval reméljük, nem lesz eszetlen kapkodás a dologból...

 

Hozzászólások 

 
+3 #3 a75 2013-09-14 18:00
Tegnap volt 52 éves. Isten éltesse.
Ezt a külső alapján nem nagyon lehetne megmondani róla :D
Idézet
 
 
+1 #2 Sárvári Gábor 2013-09-14 16:20
Kíváncsian várom. Talán lesz Endgame 2!
Idézet
 
 
+6 #1 Equinox 2013-09-12 07:42
Jó lenne, ha többen írnának dalokat, mert ez így egyre rosszabb lesz. Kár.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.