Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine: „Igyekszem nagyvonalú lenni az árak tekintetében”

Dave Mustaine szerint elkerülhetetlen volt a fájlcserélő hálózatok létrejötte, és miközben az illegális online letöltéseket szimpla lopásnak tartja, igyekszik emberi szinten tartott árakkal ösztönözni a rajongókat, hogy fizessenek a Megadeth produkcióiért.

„Maximalista vagyok, és nem akarok olyannak tűnni, mint aki nem foglalkozik a fiatalokkal és a kreatív, új dolgokkal", bocsátotta előre Mustaine a SeymourDuncan.comnak adott interjújában a zeneipari változásokkal kapcsolatban. „De meg kell mondanom: léteznek bizonyos dolgok, amiket a digitális világ megváltoztatott. Ilyen például, hogy kifejezetten gyenge zenészek is meg tudnak szólalni úgy, mintha állati jók lennének. Ezzel azon a téren nincs is gond, hogy a lemezeik tényleg ott vannak és élvezetesek, ellenben ha elmész őket megnézni élőben... Mesésen szól minden az albumokon, mert ProToolsszal vagdossák össze az egészet, és ez az egész friss digitális világ megvédi őket. A hallgató pedig azt gondolja: nahát, ezek a srácok fantasztikusak..."

Mustaine részletesen elemezte a zeneipar helyzetét is a beszélgetésben. „A mai gazdasági helyzetben elég nehéz kifizetni negyven-ötven dollárt egy koncertjegyért – ha a csajodat is viszed, akkor százat –, aztán még ott a benzinköltség, parkolnod kell, a bulin vesztek valami kaját, isztok is egyet, aztán venni akarsz pólót vagy valami egyéb merch-cuccot... Száz és kétszáz dolcsi közötti kiadással kell számolnod, ha pedig ketten mentek, akár háromszáz is lehet a költség. Mi szerencsések vagyunk, mert élőben is hozzuk a szintet, és szuperlojálisak a rajongóink. Képesek voltunk fogós dalokat írni, és kifejleszteni egy gitározási stílust – ez szintén segít egy kicsit. És persze igyekeztünk mindig minél lentebb tartani a jegyárakat. Ugyanez áll a merch-cuccainkra, a gitárokra és mindenre, amihez csak a nevünket adjuk. Lehet, hogy nekem nagyszerű életem volt, amikor túl kevés melóért túl jól fizettek meg, de nem kívánom büntetni a rajongókat. Igyekszem nagyvonalú lenni az árak tekintetében is, nem pedig lehúzni őket", szögezte le Dave. „Az internet elég egyszerűvé teszi, hogy elfogadható áron juttasd el a produktumodat a rajongókhoz. Aki kalózkodik és lop, nincs tisztában vele, hogy szellemi alkotásokról beszél, ami ugyanolyan, mintha kaját lopna a boltból. Adj valamit cserébe, hogy kapj – ennyi a deal. Ha kapsz valamit, a másik pedig ellentételezésként nem kap semmit, vagy ajándékról, vagy lopásról van szó. Szerintem az a srác, aki megteremtette a Napstert, emberek százezreinek tette tönkre az életét a peer-to-peer fájlcserélősdivel, de ha nem tette volna meg, mások megteremtették volna helyette a feltételeket. Egyszerűen ilyen az emberi természet."

A Megadeth ezekben a napokban hatalmas sikerrel turnézik Dél-Amerikában. A banda a koncerteken teljes egészében eljátssza az idén húsz éves Countdown To Extinction lemezt.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Zoli 2012-09-11 17:29
Azért az érdekes, hogy ezeréves bandák uralják ma is a színteret, lásd megadeth, kreator, sodom, destruction, a mai bandák csak álmodoznak egy olyan dél-amerikai turnéról amilyet most a megadeth csinál. Ezen kéne elgondolkozni, hogy hol vannak az új bandák és lesznek-e rajongóik akik majd 20-30 év múltán is hallgatják őket, elmennek a koncertjeikre ahogy én elmegyek 20 év után megadeth-re kreator-ra, testamentre,stb .
Idézet
 
 
+8 #1 Vanishpower 2012-09-10 22:04
Drága (szószerint), kicsi hazánkban az a 100 dollár is olyan kurva sok pénz, hogy megfizetlhetetl en az emberek 90%-ának és ha nem lenne torrent meg fájlcserélde meg se ismertem volna őket. Így viszont ha megint jönnek Mo-ra elmegyek a koncertre, ha Isten is úgy akarja. És valljuk be, hogy a ProTools Mustaine bácsi hangján is sokat tud segíteni. Ettől függetlenül nagyon szeretem a zenéjüket.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.