Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine és a Metallica: „Egy pillanatra visszajöttek a régi érzések”

A Big Four fellépések után december 10-én Dave Mustaine hat dalban is színpadra lépett a Metallica utolsó harmincéves jubileumi koncertjén a San Francisco-i Fillmore Theaterben. A Megadeth főnök saját bevallása szerint élvezte is a vendégeskedést, amire ebben a formában gyakorlatilag 1983 óta vár az egész szakma és főleg a rajongótábor.

„Voltak hangulatingadozásaim, akadtak fent-lent pillanatok", vallotta be Mustaine a Powerline-nak adott interjújában. „Izgatott lettem, aztán türelmetlen, de ez csak a művész az emberben... Alapvetően jólesett játszani a dalokat. Azt kívánom, bárcsak kicsit több lehetőségem lett volna felkészülni velük, mert a tökéletességre utazom: jó lett volna, ha a saját hangzásommal állhatok ki, jó lett volna biztosítani, hogy kiemeljék a szólóimat ha én következem, ezekhez a dolgokhoz ugyanis hozzászoktam. De végső soron egy klubban játszottunk, mint egy klubbanda. Jó volt megszabadulni minden szabálytól és csak úgy csípőből nyomatni mindent."

Dave szerint a közösen eljátszott dalok közül nem véletlenül maradt ki a The Four Horsemen, hiszen a Metallica Kill 'em Allján megjelent dal eredeti verziója, a Mechanix annak idején a Megadeth Killing Is My Business... And Business Is Good! albumán is szerepelt. Mustaine azt is elárulta: Lloyd Grant, illetve Ron McGovney felbukkanása kicsit furcsa volt számára. „Tök jó volt kint zenélni csak a Metallicával, aztán jött Lloyd és Ron. De úgy álltam hozzá: rendben, lenyelem a békát, nem olyan elviselhetetlen ez... És végül szinte fel sem tűnt, hogy ott voltak. Annyira élveztem a zenét, hogy szinte észre sem vettem őket."

Mustaine és Ron McGovney annak idején különösen paprikás hangulatban váltak el egymástól, de mindez már történelem. „Nem is láttam szinte, hogy fent van a színpadon, és teljesen oké volt, hogy eljött. Baromi ideges is volt. Ron jó gyerek, én viszont Lars és James játékára figyeltem inkább. Jamesszel annak idején olyanok voltunk, mint a Toxikus Ikrek (Steven Tyler és Joe Perry közismert beceneve a szakmában – a szerk.), iszonyú veszélyes duóként nyomtuk. És egy pillanatra mintha vissza is jöttek volna azok az érzések. Láttam az egyik videót, és nekem úgy tűnt, James is jól mulat. Én pedig tudom, hogy jól mulattam, mosolyogva feküdtem le aludni aznap este."

 

Hozzászólások 

 
+3 #10 Draveczki-Ury Ádám 2011-12-16 09:42
Idézet - TelekiPál:
Ti sem úgy kezeltétek a hírt, de itt van például Venomádi, akinek biztos fátyolos lett tőle a szeme.

Aki ezeken a zenekarokon nőtt fel, azt biztosan nem hagyja érintetlenül ez az egész. Hiába tudom, mit üvöltöztek egymásra ezek az arcok az elmúlt huszonakárhány évben, nekem is libabőrözik a karom a Big Four jamek vagy a mostani Mustaine vendégszereplés láttán. Nem hiteles, tudom, de akkor sem tehetek róla. :)
Idézet
 
 
+3 #9 Venomádi 2011-12-15 20:33
Aha csak mondjuk ezt kifejthetted volna az azelőtti hozzászólásodba n, kár mostmár a szart kaparni a falról. Egyébként nem érzem magam sértve, feljövök ide 5 percre, de az életemet nem itt élem. Te szerintem meg csak unatkozol, mert mindenki tökéletes tisztában van azzal, hogy nem "két zenekar" koncertezett jó hangulatban, hanem Dave és a Metallica. Ez valakinek hír, ha neked nem az, muszáj azt nyomatékosítani ? Ez az egész világ egy képmutatás, nem ezen fogunk fennakadni, sőt szerintem kifejezetten üdítő ezt a fajta "képmutatást" olvasni, mint átmenni egy másik portálra valami olyasmit olvasni, hogy a svájcifrankosok alulról szagolják a fütyköst. Az ember összeteszi a két kezét, hogy bárcsak Dave mustaine és a Metallica lenne az ő örök problémája ezen a földön. Nem a sértettet játszom én hanem baj van a felfogásommal. Ez az az örökös ok, amiért szavamat emelem, mert ismerek hasonszőrű embert akinél megtanultam, hogy nem érdemes időt pazarolni rá, mert meggyőzhetetlen .
Idézet
 
 
+1 #8 M 2011-12-15 14:16
Mondjuk nem hiszem, hogy meglep bárkit is, hogy Dave koma ott volt az egyik estén. Ahogy az sem, hogy nagy haverkodás ment. És az sem lehet senkinek újdonság, hogy a sajtóban megjelent hírek, nyilatkozatok, néha szöges ellentétei a valóságnak. Talán nem is volt köztük soha akkora gebasz, mint az éveken át be volt állítva. Ha pedig a hype nem lenne olyan nagy, mint amilyen, most senki nem kommentállná különösebben ezt a hírt. De ugye ha-val kezdődő mondatok nincsenek....
Idézet
 
 
+2 #7 TelekiPál 2011-12-15 12:06
Idézet - Venomádi:
Na látom teleki gróf megint megerőltette a szürkeállományá t..

Előbújt a sértett kissrác a sarokból? :)

Egyébként változatlanul nem a Shockmagazinnak szánom, mert látom máshol is ez megy, hogy "hú, meg ha, meg aztak.rva ott van Dave", de könyörgöm, ma már a Metallica oldalán jópáran megfordultak, elég csak a G4-et említenem, de nemrég Newsted is felbukkant velük egy koncerten. Azért ez nem egy olyan esemény, mintha Hetfieldék kiadták volna a fekete lemez in da house keverését.
Jó tudom, Ti sem úgy kezeltétek a hírt, de itt van például Venomádi, akinek biztos fátyolos lett tőle a szeme. Csak jelezni akartam, hogy a lelkesen nosztalgiázó, "emlékeztek, ebben a formációban gyártottuk a klasszikus számainkat, amikhez mérhetőt nemhogy ma nem szállítunk, de örülünk ha azokat eljátszuk pontosan" egyszerűen unalmas (aki nem hiszi nézze meg Ulrich mit bénázik mire a saját dobtémáit lejátsza a GH: Metallicára).

Ne érts(etek) félre, bírom a Metallicát, de ettől a mutatjuk milyen jó haverok vagyunk képmutatástól rosszul vagyok...
Idézet
 
 
+4 #6 Venomádi 2011-12-14 20:22
Na látom teleki gróf megint megerőltette a szürkeállományá t..
Idézet
 
 
+5 #5 zoli 2011-12-14 18:32
Szerintem Dave egyszerűen jól érezte magát és ez a lényeg. Az új Megadeth amúgy is gyilkos...
Idézet
 
 
+4 #4 thrillseeker 2011-12-14 16:54
Én nem azon csodálkozom, hogy ez hír, mert szerintem is az.
Azon viszont igen, hogy Mustaine-nak még mindig ekkora dolog a Metallicával játszani. Az meg még érdekesebb, hogy ezt nem is leplezi. A sok sértődött és átlátszó "én már túlléptem a régi sérelmeken és szarok a Metallica fejére" nyilatkozat után ez nagyon meglepett.
"Én pedig tudom, hogy jól mulattam, mosolyogva feküdtem le aludni aznap este." tisztára mint valami kisgyerek
Idézet
 
 
+12 #3 Draveczki-Ury Ádám 2011-12-14 16:19
Az nem feltétlenül lenne hír. De az, hogy több mint huszonöt év sárdobálás után minden idők legsikeresebb metal bandája mellett ismét ott áll a színpadon az egyik alaparc, aki azóta mellesleg szintén a műfaj történetének egyik legnagyobb csapatát hozta össze, nos, igen, ez hír. Nemcsak nálunk, hanem mindenhol: ha körülnézel kicsit a neten, nemcsak metalra szakosodott zenei oldalakon is.

Sőt, akár vissza is kérdezhetek: mi hír akkor, ha az nem az, hogy Mustaine a Metallica színpadán zenél?
Idézet
 
 
-12 #2 TelekiPál 2011-12-14 16:07
Ide írom, bár nem ide szánom, de érdekelne mi különböztet meg ma egy Bravót egy metál magazintól, az érintett zenekarokat leszámítva? Ez hír, hogy két zenekar jó hangulatban koncertezett? o_o
Idézet
 
 
+5 #1 Venomádi 2011-12-14 13:29
Na akkor reméljük minden hepi, Mustaine se szeretne már senki vérében fürdeni stb..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.