Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine csak Ellefson kedvéért próbálta meg visszahozni Friedmant és Menzát

Dave Mustaine egy friss interjúban nyíltan bevallotta: ő a maga részéről egyáltalán nem akarta újjáalakítani a Megadeth legsikeresebb felállását, kizárólag leghűségesebb fegyvertársa kedvéért vette fontolóra év elején a lehetőséget. A banda új albuma januárban jelenik meg Dystopia címmel.

0929md

„Hogy őszinte legyek, az utóbbi években elég nagy felfordulás volt a zenekar környékén a menedzsmentet érintő változásokkal, a menedzsment által hozott rossz turnédöntésekkel, az anyósom halálával és a Rust In Peace-felállás újjáalakulási kísérletével”, mondta Mustaine az Overdrive-nak. „David Ellefson igazi úriember volt egy nemrég adott interjúban, és elmondta: ez az egész nem Mustaine ötlete volt, hanem az övé. Mert én tényleg úgy álltam hozzá ehhez az egészhez, hogy nem akartam megcsinálni. Dave viszont annál inkább, én pedig nagyon szeretem őt, ő a társam ebben az egészben, így azt mondtam: oké, nézzük meg, mi sül ki belőle. Aztán amikor nem jött össze, természetesen mindenki engem kezdett hibáztatni. Na, akkor udvariasan azt mondtam: basszátok meg magatokat… Ezek után friss lélegzetvételnek tűnt, amikor Kiko Loureiro és Chris Adler bekerült a képbe, ugyanis minden kétséget kizáróan a legtehetségesebb muzsikusok közé tartoznak, akikkel csak valaha is játszottam. Félelmetes erőt jelent egyszerre két ilyen kaliberű zenésszel játszani, mivel a korábbi felállásokban mindig akadt legalább egy ember, aki nem ért fel erre a szintre. Vagy a gitáros volt nagyszerű és a dobos oké, vagy a dobos volt nagyszerű és a gitáros oké, de a mostani változás, illetve az, hogy mindkét pozícióra kivételes zenészek kerültek, nagyban emelte a zenekari morált, illetve hatással volt az egész Megadeth profizmusára, a mi zenészi képességeinkre is. Szerintem az én gitárjátékom is fejlődött, mivel Kiko folyamatosan jobb teljesítményre ösztönzött.”

1002megacoverA zenekar új, tizenötödik nagylemeze január 22-én, Dystopia címmel jelenik meg. A dallista az alábbi:

01. Death From Within
02. Fatal Illusion
03. Conquer... Or Die!
04. Lying In State
05. Me Hate You
06. The Emperor's New Clothes
07. Dystopia
08. Bullet To The Brain
09. Last Dying Wish
10. Post American World
11. Look Who's Talking
12. The Threat Is Real
13. Poisonous Shadows
14. Melt The Ice Away (Budgie-feldolgozás)
15. Foreign Policy (Fear-feldolgozás)

A Megadeth novemberben már koncertezik Nagy-Britanniában a Lamb Of God, a Children Of Bodom és a Sylosis társaságában, az észak-amerikai turné pedig februárban indul, egyes pletykák szerint a Suicidal Tendencies, a Children Of Bodom és a Havok társaságában. A körutat valószínűleg összehangolják majd a Lamb Of God és az Anthrax körútjával, amely januárban startol, és február közepéig tart – ha mégsem így lesz, az ütköző állomásokon Tony Laureano dobol majd a Megában Adler helyett. Európába a fesztiválszezonban érkeznek majd, a doningtoni Download és a clissoni Hellfest már biztos állomás a turnén. A friss Fatal Illusion alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#7 jami 2015-11-17 11:32
Azért a Cryticig bezárólag van pár hatalmas album, nem hiszem hogy mindenki csak a RIP-t emlegeti fel. Inkább az volt szerintem a legjobb időszak, a Risktől igencsak lendületét vesztettnek látom őket. Néha egy-egy dal megvillan, de hogy zsinórban egy egész album minden száma ütős legyen, hát ezzel már rég találkoztam, sajnos.
Idézet
 
 
+4 #6 pekkae 2015-11-16 13:17
Idézet - Sárvári Gábor:
Eddig nem nagyon hatott rám ez a zeneszám, de most így 4-5 hallgatás után (a megjelenése óta 4-5 hallgatás) kezd megtetszeni. Ez normális? Persze még most se egy This Day We Fight! De egész jó!

Mindent zenét jóra lehet hallgatni ha az ember befogadóképes :)
Idézet
 
 
+6 #5 Venomádi 2015-11-16 01:24
Mi volna a libabőr? Tavalyelőtt kijött a Super Collider, köpte mindenki ahol tudta, (pedig egy igen jó lemez) most itt visszavettek megint thrashre, és ez sem jó. Bevallom akármilyen őrület Mustaine egymagában, azért meg tudom érteni, ha képtelen a rajongóin kiigazodni. És ha már erre régebben rájött, annak fényében az utóbbi évek lemezeit meg még inkább meg tudom érteni. Meg abba sem ártana belegondolni, hogy mennyire bassza az ember csőrét, ha egy lemezét tudják felmutatni 25 év távlatából is, hogy akkor ezt kéne megugrani, vagy ilyen legyen. A Rust in Peace megtörtént, egyszeri, azóta viszont már folyt le víz mindenhonnan bőven. Meg itt van ez a nóta is, először nekem sem igazán tetszett, ma már azt mondom, bőven vállalható, és szeretem is. Kicsit a Peace Sells is beugrik tőle, ami azért Mega-lemezen már szerintem rég volt, ha nem számítom ide a tavalyelőtti lemezről a Dance in the Rain utolsó felét. Az új tagok hatására is fokozott figyelemmel várom a lemezt, elég csak belegondolni, hogy ez nem a legjobb nótájuk lesz a lemezen, és így is hasít.
Idézet
 
 
+4 #4 jami 2015-11-15 20:01
Megint egy olyan szám amiről 2 év múlva nem tudnám megmondani hogy melyik albumon szerepel az utóbbi évekből....
Nem képes már Mustaine libabőröztetni, nem nem és nem, mintha direkt csinálná.
Idézet
 
 
+7 #3 Sárvári Gábor 2015-11-15 18:48
Eddig nem nagyon hatott rám ez a zeneszám, de most így 4-5 hallgatás után (a megjelenése óta 4-5 hallgatás) kezd megtetszeni. Ez normális? Persze még most se egy This Day We Fight! De egész jó!
Idézet
 
 
+6 #2 Jézus 2015-11-15 12:20
Mustain - Friedman, Menza story, pt. 278.
Idézet
 
 
+8 #1 bogar 2015-11-15 10:42
"minden kétséget kizáróan a legtehetségeseb b muzsikusok közé tartoznak, akikkel csak valaha is játszottam"

Nem ezt mondja minden új tag érkezésénél!?

Mondjuk mi mást mondhatna? Hogy ez előző gitáros egy kicsivel jobb volt? Az meg elég hülyén venné ki magát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.