Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine: „A Countdown To Extinction óta nem voltunk ennyire népszerűek”

Folytatódik a Megadeth teleregényének aktuális évada: Dave Mustaine még mindig a tavalyi Super Collider lemez gyenge kritikai és anyagi fogadtatása miatt magyarázkodik az amerikai médiában, és megpróbálja a fiaskót gigasikerként feltüntetni.

„Azok, akik szeretik a lemezt, szeretik”, mondta Mustaine annak kapcsán, hogy az album megjelenésének hetében a Billboard-lista hatodik helyén kezdett, és ezzel az 1994-es Youthanasia óta a legmagasabb pozíciót érte el az Egyesült Államokban a csapat lemezei közül. „A közönség ítéletet hirdetett. Egy csomó ember pedig, aki nem ért egyet a nézeteimmel, legyen szó akár spirituális, vallási vagy politikai nézetekről, inkább a zenénket támadja ahelyett, hogy azt mondaná: nem értek egyet azzal, amit Dave nyilatkozik. Elértünk egy olyan állapotot, amikor az emberek tényleg nagyon gonosz dolgokat mondanak: mivel nem túl iskolázottak és nem igazán értik, amit annak idején a The King’s Englishben leírtak (alapmű az angol nyelv használatáról a múlt század elejéről – a szerk.). Így aztán sokkal súlyosabb szavakat használnak, mint amit a mondanivalójuk ténylegesen megkívánna. A legjobb példa, amikor politikusokat hallgatsz, akik nagyon óvatosan válogatják meg a szavaikat, és nincs szükségük arra, hogy azt mondják: ó, hát az a fickó egy kibaszott seggfej! Mondhatják helyette, hogy megkérdőjelezik a tisztességét, netán hogy a tapasztalat azt mutatja, rossz döntésről van szó. Anélkül is jól oda lehet szúrni valakinek, hogy mocskos módon fogalmazol. A kritikusokkal pedig az a gond, hogy nekik ez a dolguk: kritizálni valamit. A rajongók pedig szintén véleményt nyilvánítottak: ők szeretik a lemezt.”

Dave szerint a Megadeth-t a Super Collider előtt leszerződtetett Universal bizalma töretlen a zenekarban. „Nyilván ha egy kiadónál dolgozol, bizonyos dalokban hisznek, és ők választják meg a sorrendet, meg az ehhez hasonló dolgokat. Elég sokat lehet tanulni abból, ha az ember figyeli, miként építik fel a lemeztársaságok a zenekarokat. Mi most azon a ponton vagyunk, ahol lennünk kell: azt tesszük, amihez értünk, ők pedig megbíznak bennünk, ami tök jó. Rengeteg energiát adott nekünk a Universal szerződése, már a dalszerzési szakaszban is. Aztán kijött a lemez, beindult a turnézás, csupa jó dolog történt velünk, és a gitárjátékunk is egyre vérengzőbbé vált megint. Mert nem kellett a rádiókra támaszkodnunk, hiszen visszatértünk. Szerintem a Countdown To Extinction óta nem voltunk ennyire népszerűek, mint mostanában. A lemezeladások ma már a kalózkodás miatt elég keveset árulnak el egy zenekar népszerűségéről, én pedig szilárdan hiszem, hogy a Countdown óta most vagyunk a legnagyobbak. És ez állati jó érzés.”

A Megadeth június 16-án ismét Budapesten koncertezik Rob Zombie és egy harmadik zenekar társaságában, az első magyarországi Aerodrome Fesztiválon. További információk a rendezvény weboldalán és facebookos felületén.

 

Hozzászólások 

 
+3 #7 björn 2014-01-17 00:26
Annyira nem rossz lemez. Voltak nekik sokkal szarabbak is.
Idézet
 
 
+4 #6 Khold 2014-01-16 16:54
Mustaine megint nagyfröccsel kezdte a napot?
Idézet
 
 
+2 #5 neal and jack and me 2014-01-16 13:18
éljen a bulvár! :)
Idézet
 
 
+7 #4 mstn 2014-01-16 12:33
Dave fiam, inkább fogadd el, hogy a collider nem sikerült valami jól, 1-2 számot kivéve langyos és unalmas. Lehet javítani, de ennek semmi értelme. Hidd el, nem a politikai nézeteiddel meg hasonló fszságokkal van a baj, ilyen egyszerű.
Idézet
 
 
+6 #3 frincs 2014-01-16 11:57
Aranyos fickó ez, tetszik benne, hogy még most is ennyire a szívén viseli a kritikákat. A megnyilvánuláso kkal kapcsolatban jogos lehetne a felvetése, de ez nem az a világ, ahol általában udvariasan mondanak negatív véleményeket az emberek. A politika nyilván más, ott a saját bőrükre megy minden megnyilvánulás.
Másrészt nagyon udvariasan is lehet olyat mondani, hogy az rettentő rosszul essen. Sőt, akkor még az a mentőöv sincs, hogy az illető egy primitív bunkó.
Szóval Dave, amikor olvasod, gondolkozz el egy kicsit ezeken!
Idézet
 
 
+6 #2 Codename333 2014-01-16 11:27
nem értem miért érzi jóformán kötelességének a magyarázkodást......ez a lemez nem sikerült úgy ahogy kellett volna.Mustain meg már szinte kész paranoiás.....
Idézet
 
 
+3 #1 iLane 2014-01-16 10:26
Masik Dave is ugyanezt magyarazta. Ezek total meg vannak gyozodve, hogy ha a Kingmakert adjak ki eloszor akkor semmi gond nem lenne, pedig bocs, hulla unalmas a lemez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.