Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mozikba kerül a Rolling Stones kubai koncertje, feldolgozáslemez követheti

0407stonesSzeptember 23-án kerül a mozikba a Havana Moon: The Rolling Stones Live In Cuba című koncertfilm, amely Mick Jaggerék történelmi, márciusi kubai fellépésének állít emléket. A zenekar emellett állítólag majdnem lemeznyi anyagot rögzített még tavaly év végén.

Limitált számú mozivásznon, kizárólag szeptember 23-án kerül a világ filmszínházaiba a Rolling Stones új koncertfilmje, a Havana Moon: The Rolling Stones Live In Cuba, amelynek előzetese alább megtekinthető. Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood és Charlie Watts – külföldi, nemzetközi sztárbandaként először – március 25-én adott ingyenkoncertet a szigetországban, amelyre mintegy 1,2 millió ember volt kíváncsi, vagyis minden idők egyik leglátogatottabb könnyűzenei eseményéről beszélünk, így nem csoda, hogy film is készült a buliról. A zenekarnak persze nem ez volt az egyetlen megmozdulása idén, hiszen egy komplett latin-amerikai turnét futottak az év első felében elképesztő teltházak előtt, októberben pedig a kaliforniai Desert Trip fesztiválon játszanak két hétvégén, a rockműfaj többi nagy öregjével: a rendezvényeken Paul McCartney, Roger Waters, Bob Dylan és a The Who is fellép.

A Stonesszal kapcsolatban örök kérdés, hogy készítenek-e még valaha új albumot, hiszen a legutóbbi A Bigger Bang 2005-ben jelent meg, és azóta csak két friss számot hoztak ki a 2012-es Grrr! válogatáson. Egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy a zenekar tavaly decemberben összeröffent egy kis zenélésre, és ugyan új ötletekkel is játszadoztak, de végül inkább tizenegy blues-örökzöldet rögzítettek mindössze két nap alatt, többek között Howlin’ Wolf- és Little Walter-darabokat. Vagyis a következő albumuk akár feldolgozáslemez is lehet, konkrétumokat azonban egyelőre nem lehet tudni erről sem.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.