Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Morgoth: nincs tovább, ennyi volt

0115morgothBejelentette feloszlását a Morgoth. A német death metalosok több mint két és fél éve inaktívak voltak, és előtte is ellentmondásos köröket futottak, így a döntés nem annyira meglepő.

Hivatalosan is feloszlott a Morgoth. „Már két és fél év telt el a legutóbbi bejelentkezésünk óta, amikor is arról számoltunk be, hogy határozatlan idejű pihenőre vonulunk”, írta a zenekar közösségi delületein. „Repül az idő! Közben, alapos mérlegelés után bejelenthetjük: most valóban elértünk a Morgoth útjának legvégére. Érdekes, kihívásokkal teli út áll mögöttünk az újjáalakulás óta, és örökre nagy becsben tartjuk majd az ezekben az években gyűjtött hihetetlen tapasztalatokat, nagyszerű emlékeket. Mindnyájatoknak köszönjük!”

A Morgoth a '80-as és '90-es évek fordulójának nagy death metal robbanásával vált ismertté Európában, akkoriban Magyarországon is komoly népszerűségnek örvendtek. Legklasszikusabb albumuk az 1991-es Cursed debüt volt, ezután még két lemezük jelent meg, a kísérletezősebb 1993-as Odium és a beszédes című 1996-os Feel Sorry For The Fanatic, amely már szakított a death metallal, és indusztriális, elektronikus hatásokkal vegyítette a modern, brutális hangzású muzsikát. Ezután nem sokkal fel is oszlottak. A csapat 2011-ben aktivizálta magát újra, visszatérő albumuk 2015-ben jelent meg Ungod címmel, de ezen már Karsten Jäger vette át az eredeti frontember, Marc Grewe helyét. 2018-as háttérbe húzódásukat egyfelől Sebastian Swart gitáros halláskárosodásával, másrészt logisztikai és a zenekari tagoknak a civil élettel való összeegyeztethetetlen gyakorlati nehézségeivel indokolták.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Kormorán 2020-12-22 09:17
Ezek még léteztek? :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.