Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Morgoth: folytatása következik?

Hamarosan befejezi két éve zajló reunion-turnéit minden idők legismertebb német death metal alakulata, a Morgoth, akik novemberben két németországi klubbulival zárják majd az igen sikeres sorozatot. Marc Grewe és társai ugyanakkor nem zárják ki, hogy 2013-ban is aktívak maradjanak.

A Marc Grewe hörgős vezette Morgoth a klasszikus Cursed lemez jubileuma apropóján kezdett turnézni 2010-ben, és a fellépések programjának gerincét is az 1991-es album anyaga adta. De ugyanígy játszottak két bemutatkozó EP-jükről, az 1989-es Resurrection Absurdről és az egy évvel későbbi The Eternal Fallról is. A fellépésekről júliusban kijött egy alapos DVD is Cursed To Live címmel, a Century Media gondozásában. A csapat novemberben Essenben, illetve Berlinben zárja a sikeres fesztiválbulikkal és önálló fellépésekkel tarkított sorozatot, majd fellépnek a Barge To Hell metal-luxushajó karibi útján decemberben. Ezután egyelőre pihenő következik, ám nem kizárt, hogy 2013-ban is hallunk felőlük. „Soha ne mondd, hogy soha, ahogy ezt az egész Cursed újjáalakulás is bizonyította", mondja a lehetséges folytatásról Grewe.

A Morgoth a '80-as és '90-es évek fordulójának nagy death metal robbanásával vált ismertté Európában, akkoriban Magyarországon is komoly népszerűségnek örvendtek. A Cursed után még két albumuk jelent meg, a kísérletezősebb 1993-as Odium és a beszédes című 1996-os Feel Sorry For The Fanatic, ami már szakított a death metallal, és indusztriális, elektronikus hatásokkal vegyítette a modern, brutális hangzású muzsikát.

A banda jelenlegi felállásában a főnök Grewe mellett Harry Busse és Sebastian Swart gitároznak, Sotirios Kelekides basszusgitározik, illetve Marc Reign dobol. Utóbbi 2010-ben majdnem egy évtizednyi szolgálat után került ki a Destructionből, és a Cursed idején, tinédzserként maga is fanatikus Morgoth rajongó volt. A '91-es albumot készítő klasszikus felállásból Rüdiger Hennecke dobos mellett Carsten Ottenbach gitáros hiányzik a fedélzetről, utóbbi pótlására azonban inkább új basszert kerestek, az első korszakban basszusozó Sebastian Swart pedig gitárra váltott. Mindez azért érdekes, mert a csapatot pont Hennecke és Ottenbach alapították 1985-ben, igaz, eredetileg Cadaverous Smell, majd Minas Morgul néven.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.