Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Morbid Angel: ősszel Európa is teljes Covenantet kap

0713maTavaly az Egyesült Államokban már teljes egészében előadta 1993-as remekművét, a Covenantet a Morbid Angel a következő amerikai turnén, idén ősszel pedig Európa is megkapja a speciális körútból, ami jár neki. Magyar állomás sajnos nem lesz, de Csehország hálistennek azért nincs olyan messze…

A death metalosok harmadik nagylemeze, a David Vincent / Trey Azagthoth / Pete Sandoval hármas felállásban megírt és rögzített Covenant 1993. június 22-én jelent meg, és a Morbid Angel első kiadványa volt az Egyesült Államokban a Warner égisze alá tartozó Giant Recordsnál. A csapatot eleinte sokan köpködték a nagykiadós szerződés miatt, de a végeredménnyel gyorsan elhallgattatták a kétkedőket. „Amikor először kijöttünk a Blessed Are The Sickkel, az emberek azt mondták, nagyon eltér az Altars Of Madnesstől. Időbe telt, mire megszerették, és ez így van rendjén. Miután két év alatt mindenki feltankolt abból a lemezből, és úgy kezdett szólni, mint mi, leszerződtünk a Warnerhez. Egyből jöttek a reakciók, hogy eladtuk magunkat, és ehhez képest a Covenant az addigi leggyorsabb, legdühösebb lemezünk lett”, emlékezett vissza pár éve egy interjúban David Vincent. A Metallica legendás korai producerével, Flemming Rasmussennel készített album azonnal hatalmas sikert aratott, mára pedig minden idők legsikeresebb death metal lemezévé vált: világszerte összesen több mint 500 ezer példányban kelt el.

A tavalyi tematikus amerikai turné után a Morbid Angel most Európában is bemutatja a lemezt, a koncerteken elejétől végéig elhangzik majd a teljes Covenant. A turné november 8-án, Rennes-ben indul, és december 20-án ér véget Oslóban. Magyar koncert sajnos nem lesz, de november 22-én Zlinben, a Winter Masters Of Rock fesztiválon el lehet csípni Vincentet és Treyt, illetve két újabb keletű társukat, Tim Yeungot és Thor Myhrent.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.