Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Morbid Angel: „Ezzel a lemezzel kinőttük a death metal címkét”

Június 6-án jelenik meg az Illud Divinum Insanus címre hallgató friss Morbid Angel mű a francia Season Of Mist kiadó gondozásában. A világ talán legismertebb death metal zenekara több mint nyolc évig éheztette a rajongótábort, David Vincent basszusgitáros/énekes szerint azonban senki sem fog csalódni abban, amit hall.

„Fantasztikus a lemez, abszolút fantasztikus", mondta Vincent a Noisecreepnek az Illud Divinum Insanusról. „Már rég meg akartuk jelentetni, de hol sürgettek, hol várakoztattak minket. Az üzleti oldal már csak ilyen... Ezzel a lemezzel kinőttük a death metal címkét. Mi csak extrém zenének hívjuk önmagunkat. Igazából túl sok dobozba kellene begyömöszölni ezt az egészet, túl sok jelzővel. Szóval azt mondjuk, extrém zenét játszunk, és ebbe minden beletartozik a hihetetlenül gyors és tiszta fogólap-gimnasztikától kezdve a legbetegebb, legkeservesebb riffeken át egészen a tőlünk megszokott dolgokig. De kicsit az egészet megcsavartuk. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy mesterművet készítettünk. Egyetlen gyenge dal sem szerepel a lemezen, az egész nagyon egyedi és nagyon változatos. A produkciós munkával sem a szokásos csatornákat mozogtuk be, és már csak e döntések miatt is még különlegesebb lett a végeredmény."

„A Nevermore dalt játszottuk az utolsó turnén, és az nagyjából meg is mutatja, miben gondolkodunk", mondta még korábban Trey Azagthoth gitáros a Revolvernek. „Leginkább azt mondanám, a korábbi munkáink egyfajta metszete ez az anyag néhány új hatással. Mostanában rengeteg hardcore technót hallgatok, de természetesen nem azt a szart, amit a klubokban nyomatnak, hanem a kurvára komoly, művészi dolgokat. Ez a tényleg szélsőséges zene például biztos hat rám, mert a hangfalakból előtörő energia még akkor is lenyűgöző, ha nincs benne gitár vagy igazi dob."

Az Illud Divinum Insanus Trey Azagthothék első lemeze lesz Pete Sandoval dobos nélkül, aki hátproblémái miatt kényszerült átadni a helyét Tim Yeungnak. Emellett ez az első Morbid Angel anyag az 1995-ös Domination óta, ahol David Vincent hörög és basszusgitározik. Vincent nyolc év szünetet követően 2004-ben tért vissza régi társaihoz, a zenekar a közben eltelt évek során három lemezt is készített Steve Tuckerrel a fronton. A banda sokat turnézott az utóbbi években, Magyarországon is kétszer jártak Vincenttel az újonnani összeborulás óta.

A Gustavo Sazes borítójába csomagolt, a Season Of Mist kiadónál megjelenő Illud Divinum Insanusra a következő dalok kerülnek fel:

01. Omni Potens
02. Too Extreme!
03. Existo Vulgoré
04. Blades For Baal
05. I Am Morbid
06. 10 More Dead
07. Destructos Vs. The Earth / Attack
08. Nevermore
09. Beauty Meets Beast
10. Radikult
11. Profundis - Mea Culpa

Az anyag a különböző csomagolású CD-s verziók (sima, digipak és jewel case) mellett dupla LP-n és digitálisan is kapható lesz, de a banda a legfanatikusabbnak egy fadobozos extra kiadást is készíttetett, benne az Illud Divinum Insanus bőrkötésű könyvbe csomagolt változatával, piros színű speciális bakelitekkel, két gyertyával, füstölővel, poszterrel és pólóval.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.