Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Moonspell: grandiózus koncepcióval térnek vissza

Jó régen nem hallottunk a portugál Moonspellről, akik a '90-es évek közepén Európa nagy metal reménységei közé tartoztak, mára azonban nagyrészt visszahúzódtak a frontvonalból, és leginkább csendesen dolgozgatnak. Most úgy tűnik, csaknem négy év szünet után érkezik az új lemez.

„Alakul az új lemez", írta üzenetében a frontember Fernando Ribeiro, aki elárulta: a zenekar már a pre-produkciós munkálatoknál tart Benny Richter segítségével, augusztusban pedig már Tue Madsen producerrel (The Haunted, Raunchy, Ektomorf, Sick Of It All satöbbi) rögzítik a dalok végleges verzióit. „Amint kész a zene, bővebb betekintést adunk majd az új koncepcióba és a munkálatokba", ígérte Fernando, aki szerint a készülő dalok a Moonspell valaha írt legizgalmasabb szerzeményei közé tartoznak. A Moonspell kilencedik stúdiólemeze jelenleg az A.N. munkacímen fut, és valamikor 2012 elején jelenhet meg. A kiadóról egyelőre még nem született döntés.

A csapat utolsó lemeze, a szintén Madsennel rögzített Night Eternal 2008-ban jelent meg, utoljára pedig tavaly év végén álltak színpadon az otthon, Portugáliában lefutott Sombra turné keretében. Ezeken a koncerteken a Moonspell akusztikus és félakusztikus formában játszotta legismertebb dalait egy női kórussal, illetve négy csellistával és egy extra ütőssel kiegészülve.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.