Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mire elkészülnénk egy új lemezzel, már nem lesz zeneipar”

Jó ideig felesleges teljes Def Leppard nagylemez megjelenésében reménykedni, a brit stadionrockerek ugyanis a mai zeneipari krízis közepette nem látnak fantáziát a teljes albumokban. Phil Collen gitáros szerint inkább itt-ott elszórt két-három dalos adagok várhatók tőlük a tavalyi élő albumon alkalmazott megoldáshoz hasonlóan.

„Nem tervezzük, és meg is mondom, miért", válaszolta Collen az Ultimate Classic Rock azon kérdésére, amely egy esetleges teljes hosszúságú új Def Leppard lemez lehetőségét firtatta a közeljövőben. „Tavaly kiadtunk három új nótát a Mirrorball koncertlemezen, ami óriási volt. Manapság inkább az ilyesmiben hiszek, hacsak nem egy olyan album születik, ami a Manraze projektem PunkFunkRootsRockja. Utóbbi kevesebb mint két hét alatt állt össze. A Def Leppardnak minimum nyolc hónapjába telne összerakni egy albumot, kivéve, ha turnén csináljuk meg. Ami inkább esélyes: két-három új dalt kihozni egyszerre egy EP-n, esetleg valami más kiadványhoz kapcsolva. Már dolgozom is néhány ilyen friss nótán. Egy teljes nagylemez túl hosszú időre vinne el minket, és jelenleg minden abba az irányba halad, hogy mire azt mondanánk: oké, megcsináltuk, nem lesz többé zeneipar sem. Vagyis óvatosnak kell lenni. Vannak nagyszerű ötleteink és egy teljes, totálisan leppardos új nótám is összeállt, ami ugyan még nincs teljesen kész, de hamarosan befejezem. Szóval inkább kisebb adagokban haladunk majd. És majd lesz szerintem album is, ami ezekből a két-három nótás etapokból áll össze. De csak egy kicsit később."

A Def Leppard utolsó sorlemeze, a Songs From The Sparkle Lounge 2008 tavaszán került a boltokba. A csapat idén ünnepli legsikeresebb albuma, a több mint 20 millió példányban elkelt Hysteria megjelenésének huszonötödik évfordulóját, és ha nem is célirányosan ehhez kapcsolódva, de ismét igazi megaturnéra indulnak Észak-Amerikában a Poison társaságában. A két csapat 2009-ben már lefutott közösen egy roppant sikeres amerikai kört. Addig azonban Joe Elliott énekesre még egy speciális közép- és dél-amerikai turné is vár a Rock'N'Roll Allstars projektben.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.