Shock!

június 03.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ministry: csak a határidők miatt nem mentek tüntetni

Nyilvános a március 30-ára várható új Ministry nagylemez, a Relapse borítója. December 23-án Al Jourgensenék elérhetővé tesznek az iTunes-on és egy nappal később a Facebookon is egy 99 Percenters című új dalt, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez felkerül-e majd a lemezre.

A 99 Percentersszel Jourgensen és a Ministry a New York-i tüntetők mellett áll ki. „Ez a dal a mi hozzájárulásunk a megmozdulásokhoz", magyarázta Jourgensen a Revolvernek. „Legszívesebben átrepültünk volna New Yorkba, hogy tüntessünk, letartóztassanak és lefújjanak paprikasprayvel, de nem tehettük meg, mert karácsonyig le kell adnunk az albumot. Lélekben azonban a demonstrálókkal vagyok, így legalább adtam nekik egy dalt, amit nyugodtan lehet skandálni..."

„Miközben a Buck Satan lemezen dolgoztunk, a Rigor Mortis-os Mike Scacciával baszkolódtunk pár ötlettel, hogy eltöltsük az időt", indokolta korábban a brit Metal Hammernek Jourgensen, hogy miért alakította újjá pár év szünet után minden idők egyik legnagyobb indusztriális rockbandáját, a Ministryt. „Összegyűlt öt-hat-hét dalunk, amikkel igazából nem is akartam mit kezdeni, Mikey azonban rágni kezdte a fülemet, hogy a nóták óriásiak. Nem countrys zenékről beszélünk, hanem inkább Ministry-ízű dolgokról... Így aztán szeptemberben ismét összeröffenünk, októbertől pedig Tommy Victor és Tony Campos is beszállnak a melóba, hogy befejezzük a dalokat, és karácsonyra kiadhassunk egy új Ministry lemezt Relapse címmel."

Al szerint a banda jelenleg öt teljesen kész dallal rendelkezik, és a Relapse vélhetően a leggyorsabb, legsúlyosabb album lesz, amit a Ministry csak valaha is megjelentetett. „Amolyan antiterápiás terápiaként dobtuk össze ezeket a nótákat a country ellensúlyozására a szabadnapjainkon, és olyan gyors, thrashes cuccok álltak össze, amilyeneket sem Mikey, sem én nem játszottunk már jó ideje. Épp most fejeztek be egy Rigor Mortis turnét, és azt mondta, az új Ministry dolgokhoz képest az könnyű volt. Tehát igazán brutális zenére lehet számítani, ami sokakat kiakaszt majd."

A Relapse kiadója Jourgensen cége, a 13th Planet lesz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.