Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Minél többen kérdeznek az újjáalakulásról, annál kevésbé akarom megcsinálni”

0322sylSzeptember 30-án jelenik meg The Retinal Circus címmel Devin Townsend nagyszabású DVD-je, amelyet tavaly októberben rögzített Londonban a kanadai multihangszeres őrült zseni, és karrierje teljes spektrumából válogatva állította össze a műsort is. Noha a koncerten felidézték a Strapping Young Lad érát is, Devin egy interjúban ismét leszögezte: felesleges újjáalakulást várni a zenekartól.

A Strapping Young Lad első két albuma, a Heavy As A Really Heavy Thing és a City a ’90-es évek legizgalmasabb extrém metal lemezei közé tartozott, de a folytatásban érkező Strapping Young Lad, Alien és The New Black anyagokat is sokan szerették. Devin Townsend életében azonban mindez sötét érának számított, így mereven ellenáll a banda újjáalakulását követelő hangoknak. „Megkértem Jed Simont, hogy jöjjön el a londoni koncertre, mert fontos volt, hogy a Strapping Young Ladet is beleépítsük ebbe az egészbe, hiszen az a korszak is ugyanannyira én vagyok, mint a Ghost vagy a Ziltoid, csak éppen az akkor volt”, magyarázta Devin a Metal Assaultnak adott interjújában. „Így aztán igyekeztünk olyannyira tekintettel lenni a banda örökségére, amennyire csak képes voltam erre. Jed volt a Strapping első tagja, még Gene Hoglan és Byron Stroud előtt, és nagyszerű volt számomra is ismét felvenni vele a kapcsolatot.”

Townsend ennek ellenére ismét kategorikusan kizárta, hogy a Strapping Young Lad valaha is újjáalakuljon. „Azt nem nehéz kezelni, hogy ezek után elkezdtek kérdezgetni egy fullos újjáalakulásról, azt viszont igen, hogy miért váltak az emberek ennyire a dolog megszállottjává, ezt ugyanis komolyan nem értem. Illetve abban a tekintetben értem, hogy az embereknek van egy bizonyos kapcsolódása a saját életük egy adott szakaszához, amelyben az a zene fontos szerepet töltött be, és azt hiszik, hogy ha egy adott csapat újjáalakul, akkor bizonyos értelemben véve ők is újjáélhetik majd azt az időszakot. Ez azonban nem így működik, tényleg nem! Időről időre be is bizonyítják ezt azok a zenekarok, amelyek újjáalakulnak és megpróbálnak megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Ez engem nem érdekel. És nemhogy nem érdekel, de minél többen kérdeznek róla, annál kevésbé akarom megcsinálni. A legbiztosabb módszer arra, hogy ne csináljak semmit, éppen az, ha valaki elkezd erőltetni nálam egy adott dolgot… Szóval ha azt látom, hogy az emberek erről beszélnek, mindig jókat nevetek. Csócsálhatják ezt a témát akármeddig, a lényeg annyi, hogy úgyis azt csinálom, amit akarok.”

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 elcsé 2013-09-10 17:50
Pont! :-)
Idézet
 
 
+4 #1 Sárvári Gábor 2013-09-10 07:57
Korrekt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.