Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mindössze két zenésszel stúdiózik Sebastian Bach

Hármas felállásban, Nick Sterling gitáros/basszusgitárossal és Bobby Jarzombek dobossal rögzíti ezekben a napokban nyárra várható új nagylemezét Sebastian Bach a veterán Bob Marlette producer felügyelete alatt. Az egykori Skid Row frontember nem árulta el, miért döntött a trió mellett, mikor turnécsapatában vele együtt öten vannak, de nem kizárt, hogy költségkímélési okokból. Bas mindenesetre igen elégedett a munkával.

„Ez életem első lemeze, amit trióban rögzítünk”, írta a Facebookon az énekes a hét elején. „Nick Sterling óriási basszusgitáros, és ha bárki más játszana a lemezen, annak is azt mondanám, hogy játsszon úgy, mint Nick. Vagyis akkor már miért ne engedném a srácnak, hogy ő feleljen a mélyebb végletekért? Még az is lehet, hogy a hátsó borító kimonóban ábrázol majd hármunkat, mint a Rush 2112 lemezén, látom is magam előtt, muhaha! Minden gyilkosan szól!”

Március 17-én Nick nekilátott a gitársávoknak is, vagyis a munka igen gyorsan halad. „A hangszínek harsogóak, brutálisak és frissek, kicsit rokonságban állnak Dimebag Darrell híres scooped tónusával. Nick Marshall, Bogner és Diamond erősítők kombóján játszik Bob Marlette egyik csodaszép gitárján, egy 1969-es Gibson Les Paulon”, írta a közösségi portálon Sebastian.

Bach új lemeze az énekes szerint alapvetően a Skid Row klasszikus 1991-es Slave To The Grind albumának vonalán mozog majd, és valamikor nyáron jelenik meg a Frontiersnél. Az énekes csapatának turnéfelállása a stúdióban dolgozó hármas leosztás ellenére változatlan a 2009-es budapesti koncerten látotthoz képest, vagyis Nick Sterling mellett Johnny Chromatic gitározik, a ritmusszekcióban pedig az egykori Spread Eagle basszer Rob DeLuca Bobby Jarzombek partnere. Bach egyébként nemcsak Nickkel, hanem a Hatebreed, Kingdom Of Sorrow frontember Jamey Jastával is dolgozott új dalokon, amiket – nem túl meglepő módon – igen keménynek és zúzósnak ígér. Az énekes szintén írt néhány témát John „John 5" Lowery gitárossal (Rob Zombie, Marilyn Manson), ezek közül egy a Dieselben is elhangzott tavaly.

Bach a 2007-es Angel Down folytatása mellett évek óta tervezget egy country lemezt is, de e projekt körül most éppen teljes csend honol.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.