Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mindössze két európai koncertet ad nyáron King Diamond

Elég messzire kell utaznia annak, aki az utolsó, 2006-os európai koncertek után idén ismét élőben szeretné látni King Diamondot, a dán heavy metal legenda ugyanis mindössze két fesztiválon bukkan fel a nyáron Európában.

Június 9-én, a sölvesborgi Sweden Rock fesztiválon, illetve június 15-én, a franciaországi Clissonban megrendezendő Hellfesten lehet 2012-ben Európában elcsípni King Diamondot, akinek – a dolgok jelenlegi állása szerint – ezek lesznek az első teljes koncertjei 2010-es szívműtétje óta. Aki látni akarja Kinget, nyugodtan megválthatja a jegyét valamelyik fesztre, ugyanis több európai bulija biztos nem lesz idén nyáron. Az énekes zenekarában Andy LaRocque és Mike Wead gitároznak, Hal Patino basszusgitározik és Matt Thompson dobol.

Ami a fesztiválok további menetrendjét illeti, a Sweden Rock két idei headlinere a Mötley Crüe és a Soundgarden lesz, de többek között fellép a rendezvényen a Lynyrd Skynyrd, a Motörhead, a Mastodon, a Dimmu Borgir és Sebastian Bach is. A Hellfest főattrakciója az eredeti felállású Black Sabbath, de itt is lesz Lynyrd Skynyrd és Dimmu Borgir, valamint a Machine Head, a Lamb Of God és a Trivium is tiszteletét teszi majd sok más egyéb fellépő mellett.

A Mercyful Fate frontembere a múlt héten tette közzé visszatérésének hírét, hiszen két jónevű koncertügynökséggel is leszerződött a jövőbeli turnékra. King 2010 végén súlyos szívműtéten esett át, azóta egészen mostanáig lábadozott. Mivel azelőtt komoly fájdalmakat okozó gerincsérvvel is küzdött, legutóbbi lemeze, a 2007-es Give Me Your Soul... Please megjelenését már nem is követhette rendes turné. Az 55 éves King Diamond a decemberi születésnapi Metallica fellépést megelőzően utoljára 2008 nyarán állt színpadon, méghozzá szintén James Hetfieldékkel adta elő azt a Mercyful Fate egyveleget, ami eredetileg a ’tallica 1998-as Garage Inc. feldolgozáslemezén szerepelt. Nem kizárt, hogy előbb-utóbb a Fate sztorinak is lesz folytatása.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.