Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindkét félnek része van abban, hogy valami elindul, majd befejeződik”

0606solstafirHármasban megy tovább innentől fogva az izlandi Sólstafir, akik hivatalosan is kitették Guðmundur Óli „Gummi" Pálmason dobos szűrét. Utóbbi terjedelmes posztban számolt be a döntés méltánytalanságáról pár napja, társai szerint azonban minden éremnek két oldala van.

Kikerült a Sólstafirból az egyik alapító tag. Guðmundur Óli „Gummi" Pálmason hiánya már természetesen feltűnhetett a fanoknak, hiszen a tavalyi Ótta album turnéját hónapok óta egy beugró amerikai ütőssel, Karl Petur Smithszel nyomja a csapat. Gummi hosszas nyilatkozatban ekézte társai döntését, kifogásolva, hogy azt emailben közölték vele.

A zenekar pár nappal később reagált az elhangzottakra. „Minden történetnek két oldala van, és senki sem ismeri a teljes sztorit azokon kívül, akik érintettek voltak benne", áll a Sólstafir közleményében. „És mint akármilyen kapcsolat esetében, mindkét félnek része van abban, hogy valami elindul, majd befejeződik. Mindkét oldalnak megvan a maga verziója, és néha a lényeg menet közben eltűnik, és érzelmek temetik maguk alá. A lényeg ebben az esetben annyi, hogy Guðmundur már nem tagja a zenekarnak egy mély személyes konfliktus miatt, amely mindhárom együtt maradt tagot érinti, és nem lehet megoldani. Ő maga is pontosan tudja ezt. A döntés egyáltalán nem egyik pillanatról a másikra szerepelt, és nekünk is nagyon fáj, hogy így alakultak a dolgok. Amennyiben úgy éreztük volna, hogy bármilyen módon megjavítható a helyzet, és folytathatjuk vele tovább, természetesen így tettünk volna – és őszintén törekedtünk is erre."

A zenekar leszögezi: noha a dobos nyilatkozataiból akár erre is lehetett következtetni, ők nem viseltetnek haraggal volt zenésztársuk iránt, és köszönetet mondtak neki a bandában játszott, elismerten rendkívül fontos szerepéért. A részletekről később sem kívánnak többet mondani, és a Sólstafir innentől fogva három taggal működik tovább egy beugró dobossal – ez gyakorlatilag a január óta tartó állapot tartós rögzítését jelenti.

A csapat tavalyi budapesti koncertjéről itt írtunk.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.