Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mindkét Dokken új lemeze itt van a kanyarban

Jogi okok miatt T&N-re kényszerült rövidíteni a nevét George Lynch, Jeff Pilson és Mick Brown bandája, a Tooth And Nail. A sors iróniája, hogy minderre nem Don Dokken kényszerítette őket, hanem egy azonos néven már évek óta aktív kiadó. Eközben az új Dokken album borítóját is nyilvánosságra hozták.

„A rajongók továbbra is hívhatnak minket Tooth And Nailnek, mi nem tehetjük ezt meg", áll a zenekar rövid nyilatkozatában. A klasszikus Dokken felállás hangszereseinek zenekara valamikor az év második felében adja ki első nagylemezét, rajta öt-hat korai Dokken alapművel. Azt már biztosan tudni lehet, hogy az Alone Again balladát Sebastian Bach énekli majd, a Kiss Of Death-et pedig Tim „Ripper" Owens, de Doug Pinnick is szerepel az albumon, illetve Pilson és Brown is énekelnek néhol. Az is biztosan kiderült, hogy noha a dalok eredeti verzióiban Brian Tichy dobolt, ezeket a sávokat Mick, aki egyébként a mostani Dokkennek is tagja, újból feljátszotta. Brian ennek ellenére szerepel a hivatalos fotókon, így pontos státusza egyelőre kevésbé tisztázott - mint ahogy az egész banda is elég bizarr képződmény, de ez csak a mi véleményünk...

Ami az „igazi" Dokkent illeti, ott is már a végső simításokat végzik az új anyagon, amely Broken Bones címmel jelenik meg a Frontiersnél előreláthatóan júniusban. Don Dokken gyorsnak és lendületesnek ígéri az albumot, és nem győzi hangsúlyozni fő szerzőtársa, Jon Levin gitáros érdemeit. „Jon rengeteget tesz hozzá a képhez. Amikor kilépek a saját kereteink közül az ötleteimmel, ő visszahúz. Dokkenen nőtt fel, vagyis egy rajongó szemeivel látja a zenét, ami nekem is sokat segít. Igazság szerint George Lynch-csel sosem ültünk le közösen dalt írni, Jeff Pilson mindig közvetített. Kiváló politikus lehetne belőle... Visszatekintve csoda, hogy sikerült annyi óriási nótát összehoznunk. Jeff először George-dzsal és Mick Brownnal dolgozott, aztán eljött hozzám, és velem is. Bizarr munkamódszer volt. Ahogy azt már ezerszer elmondtam, George és én soha nem voltunk képesek egyetérteni abban, milyen zenei irányba haladjon a Dokken. Lehet persze, hogy a történet éppen ezért működött, és biztosan emiatt voltunk képesek befejezni a csúcson."

A mostani Dokkenben Don, Mick és Jon mellett Sean McNabb a basszusgitáros.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 GTJV82 2012-03-23 14:29
Kérdés, ki mik tekint csúcsnak.. a Beast From The East volt a + csúcs, a Shadowlife a - csúcs. :)
Mindenesetre nagyon várjuk az anyagok, ha olyan bivalyerős lesz, mint a Lightning Strikes Again volt, akkor hajrá!!
A borító meg tiszta Karib Tenger Kalózai, vagy csak sokat hallgattak Running Wild-ot. :))))))))))))))
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.