Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Minden eddiginél jobban ráfeküdtünk a ragadós énekdallamokra, a fogós refrénekre”

0127salvusÖtödik nagylemezével jelentkezett a napokban a fővárosi modern metálos Salvus. A Szabad szemmel címet kapott albumon nyolc dal – közöttük egy Radnóti Miklós-versmegzenésítés – hallható.

Majdnem öt év telt el az előző, Irtás című Salvus-korong óta – ami szövegileg és zeneileg is egyaránt messze a legsúlyosabb anyaguk volt –, és az azóta eltelt időben a csapat felállása is alaposan megváltozott. A mai Salvust Pötörke Zoltán énekes/basszer és Erdélyi Péter gitáros mellett Kokavecz András gitáros és Tobola Norbert dobos alkotja.

„Mivel mindig is szinte küldetésünknek tekintettük, hogy a dalszövegekkel tükröt tartsunk a világnak, az országnak és az egyénnek, legyen az bárkinek bármennyire kellemetlen, és a világ az elmúlt öt évben sajnos nem lett se szebb, se jobb hely, az emberi gyarlóság továbbra is kiapadhatatlan téma, így ezúttal annyi pozitívum se szorult Zoli sorai közé, mint korábban, de ezt zeneileg most próbáltuk kicsit ellenpontozni – mondják. – Egyrészt minden eddiginél jobban ráfeküdtünk a ragadós énekdallamokra, a fogós refrénekre, és a tőlünk megszokott betonozós, szikár alapok közé visszacsempésztünk egy keveset a korábbi albumok felszabadultabb, rockosabb vonaláról, ami jól kidomborította az adott dalok mondanivalójában rejlő szarkazmust és gúnyt."

salvus_cA csapat szerint nehéz és hosszadalmas folyamat volt a lemez születése. „Egyrészt három tagcsere is lezajlott a két lemez között, és nem volt egyszerű feladat megfejelni egy annyira egységes és ütős albumot, mint az Irtás, de úgy érezzük, sikerült most is szintet lépni. A dalok kellően változatosak lettek, Zoli, Bandi és Petya is írt dalokat a lemezre, illetve a nemrég publikált Félkész szabadság című dalban még az előző gitárosunk, Kemencei Bali keze nyoma is ott van" – foglalta össze a zenekar a legfontosabbakat az új nagylemezről.

Az album hangzása Vári Gábornak köszönhető, a lemez grafikáit egy szegedi tetoválóművész, Bem Tomi rajzolta, a dizájnért pedig Jósa Tamás felelt. A zenekarral legközelebb április 13-án lehet találkozni, amikor is a Depresszió partnereként fognak játszani a Barba Negrában. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 Barcs Bence 2024-02-26 18:15
Aki ezt meg tudja itthon idén fejelni, azelőtt kalapot emelek. Zseniális album!
Idézet
 
 
#2 Weigi 2024-01-29 21:46
Ev vegi listas lemez! Hatalmas!!!
Idézet
 
 
#1 Martin 2024-01-29 10:13
This video is only available to Music Premium members - kösz
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.