Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindannyian valami különlegeset csináltunk, és segítettünk megmenteni Los Angelest”

0212cocA Coal Chamber pár hete ismét új lemezzel jelentkezett, és noha a Rivals egyelőre nem tűnik világraszóló sikernek, a zenekar a jelek szerint hosszabb távra tervez. Dez Fafara énekes szerint ehhez minden alapjuk megvan, a gyakran szitokszóként használt nu metal elnevezés ugyanis egy olyan szubkultúrát takar, amely óriási hatást gyakorolt a mai színtérre.

„Volt a zenekarok között egy komoly bajtársiasság, miközben mindannyian valami egyénit csináltunk”, emlékezett vissza Dez a nu metal hőskorára a brit Metal Hammerben. „A Deftones például tök mást csinált, mint a System Of A Down a maga örmény hatásaival. A Coal Chamberrel mi súlyosabban dörrentünk meg, de egyfajta gótikus érzés is rejlett benne: azon kevés csapat közé tartoztunk, akik egyszerre értették a Bauhaust meg a The Cure-t, illetve a Black Sabbathot és a Ride The Lightningot. Néztük, ahogy mindenki feltört és szerződéshez jutott, a folytatás pedig már történelem. Ami a nu metal megjelölést illeti, egészen addig jó kifejezés volt ez, amíg fel nem bukkant a zenekarok második hulláma, és onnantól mindenkit besöpörtek a nu metal kalap alá. Onnantól kezdve köztünk is csúnya szónak számított… A Devildrivert ma legtöbbször groove metalként jellemzik, és nincs túl sok másik csapat, akit így emlegetnek. De ha most hirtelen felbukkanna tíz-húsz groove-os banda, akik befutnának, és mindenki groove metalnak nevezné őket, elbújnál? Nyilván nem, hiszen valami olyasmiről van szó, amit te indítottál el… Ezért aztán ma már büszke vagyok rá, hogy részese voltam a nu metal-színtérnek. Nem foglalkozom a kibaszott puristákkal, leszarom, mit dumálnak. Elég, hogy én pontosan tisztában vagyok vele: mindannyian valami különlegeset csináltunk, és segítettünk megmenteni Los Angelest.”

Dez szerint a nu metal valójában sosem tűnt el, még ha úgy is tűnhetett. „Mindenki azt kérdezi, mi ez a mostanában tapasztalható nu metal-felívelés, én meg azt szoktam válaszolni: a műfaj mindig is létezett. Helló, ott a Slipknot, vitathatatlanul a világ egyik legnagyobb bandája, rögtön a Metallica után – nu metal. Ott a Korn, sosem tűntek el, és nagyobbak ma, mint valaha – nu metal. Ott a Deftones, akik hamarosan egy baromi jó új albummal jelentkeznek – nu metal. Ott a System Of A Down, akik tényleg mindennél nagyobbak – az is nu metal. Ezek a csapatok sosem tűntek el. És most azért, mert mi a Coal Chamberrel visszatértünk, és készítettünk tizenhárom év után egy albumot, itt a felívelés? Ezek a zenekarok ma is itt vannak, ma is népszerűek, és mindenkire hatással voltak. Kérdezd csak meg például a Suicide Silence gitárosát, melyik a kedvenc zenekara, és azt fogja válaszolni, hogy a Korn. És szerintem ennek az az oka, hogy nagyon változatos volt, amit csináltunk annak idején. Most pedig ott vannak ezek az újabb metalbandák, akik ennek alapján szintén valami másban utaznak.”

 

Hozzászólások 

 
+6 #4 shmonsta 2015-07-08 17:16
Igazi metal figura!
Idézet
 
 
+7 #3 cápaidomár 2015-07-08 14:43
Jaja, a szenvedély szól belőle. Ó, de költői volt ez :-)

Jó gondolatai vannak egyébként, és tök jó, hogy nem kezd bele ostoba magyarázkodások ba.
Izgalmas lehetett annak az egésznek egy fontos részévé válni.
Idézet
 
 
+6 #2 homme 2015-07-08 14:43
Fafara a legjobb!!!
Idézet
 
 
+10 #1 norbonc 2015-07-08 13:24
:) Mennyire lejön,hogy imádja a zenét.Nagyon jó!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.