Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindannyian szerencsések vagyunk, hogy akkor élhettünk, amikor Sean Reinert zenélt”

Továbbra sem tudni, mi okozta Sean Reinert hétvégi halálát. A Death és a Cynic egykori dobosa mindössze 48 éves volt.

0127reinert

A hatóságok kizárták a gyanús körülményeket, így az idegenkezűség lehetőségét is, de ezt leszámítva továbbra sem tudni semmit azt illetően, miért veszítette életét a hétvége folyamán Sean Reinert. A dobosra házastársa, Thomas Snyder talált rá közös otthonukban magatehetetlen állapotban, és megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel, és a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Snyder elmondása szerint Reinert mindössze három héttel korábban járt szokásos éves orvosi vizsgálatain, a szakemberek pedig mindent rendben találtak nála: jó egészségügyi állapotban volt, nem élt kábítószerekkel. A halál okát majd a boncolás állapítja meg.

„Sokkolt és elkeserített egyik legrégebbi barátom halála", írta közösségi felületein Reinert minden bizonnyal legszorosabb zenésztársa, Paul Masvidal vasárnap. „Karmikus testvérek voltunk, valami olyan kötött össze bennünket, amely mindkettőnk felett állt. Rengeteg emlék rohanta meg a szívemet és az agyamat, kezdve az első, még középiskolai találkozásunktól, amikor egyből tudtam, hogy megtaláltuk a hangot. Mérhetetlen tehetsége volt, és hálás vagyok, hogy közösen zenélhettünk. A végén csak a szeretet marad, és kizárólag ezt érzem Sean iránt. Soha nem lesz még egy hozzá fogható. Béke a családjának és minden rajongójának szerte a világon. Hallgassátok a dobjátékát, és ahogy dalol a szíve."

„Szerencsésebb vagyok a többségnél", tette közzé a Cynic basszusgitár-virtuóza, Sean Malone. „A teljes zenei bizalom ritka és értékes dolog, különösen egy basszusgitáros és egy dobos között. Ritka, mert nem olyasmi, amire úgy találsz rá, hogy direkt keresed. Értékes, mert sokan egy teljes életet leélnek anélkül, hogy akár egyszer is megtapasztalnák. Én viszont szerencsésebb voltam a többségnél. Sean minden próbán, lemezfelvételkor és élő fellépésen megajándékozott a bizalmával, és valószínű, hogy nekem sem lesz többé soha részem hasonló élményben. Igazság szerint mindannyian szerencsések vagyunk, hogy akkor élhettünk, amikor Sean Reinert zenélt."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.