Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mike-nak fájdalmai voltak, és ugyan orvosi segítséget keresett, a kezelések nem védték meg”

Nem egyértelmű, miért végezhetett magával Mike Howe, a Metal Church énekese. A zenekar hivatalos közleménye ugyanakkor arra utal: a frontember egészségügyi problémákkal küzdött, és nem remélhetett gyógyulást.

0228mc

Kisebb vihart kavart a Metal Church első nyilatkozatával, amelyet azután adtak ki, hogy pénteken kiderült: a hét elején elhunyt Mike Howe énekes öngyilkos lett. A zenekar először azt írta, hogy Howe haláláért a csődöt mondott egészségügyi rendszer a felelős, majd pedig a gyógyszeripar mérgezte meg. A megfogalmazás módja gyorsan kiverte a biztosítékot a rajongótáborban, és mivel nem volt egyértelmű, mire is célozgatnak, természetesen egyből vad anyázásba fulladt a hozzászólók között a téma a kommentszekciókban. A csapat végül törölte a posztot, és elnézést kért érte. „El akartunk oszlatni az egyes médiabeszámolókból adódó félreértéseket – írta a zenekar. – Eközben igyekeztünk őszintén fogalmazni, ám mindez szándékainkkal ellentétes hatást váltott ki. Semmilyen módon és formában nem utaltunk semmire az oltásokkal, a coviddal vagy a politikával kapcsolatban, mindössze annyit mondtunk: testvérünknek, Mike-nak fájdalmai voltak, és ugyan orvosi segítséget keresett, az alkalmazott kezelések nem védték meg. Ellenkező esetben még ma is itt lenne velünk.”

„Ha ismerted Mike Howe-ot, tudhattad: nagyon jó ember, aki imádta a barátait, a családját és rengeteg rajongóját szerte a világon – írta a banda. – Mindig mindent megtett annak érdekében, hogy mások örüljenek, és az utolsó ingét is odaadta, ha valakinek szüksége volt rá. Kérjük, így őrizzétek meg emlékeitekben Mike-ot, meg persze az általa alkotott fantasztikus metálzene révén. Szörnyen nehéz idők ezek mindenkinek, aki csak személyesen vagy a zenén keresztül ismerte őt. Még mindig csak próbáljuk felfogni, hogy elveszítettük. Bocsánatot kérünk, amiért az eredeti nyilatkozatunk félreérthető volt, vagy nem megfelelő párbeszédet eredményezett. Kérünk mindenkit, hogy Mike halála és a Metal Church ürügyén ne marják egymást, fordítsák inkább arra ezt az energiát, hogy ápolják Mike emlékét, és inkább a zenéit osszák meg. Azt szeretnénk, ha a Metal Church zenéje nem megosztaná, hanem összehozná az embereket – mint az elmúlt években is. Isten veled, Mike Howe. Szeretünk!”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.