Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mike kontra Dream Theater: pereskednek az egykori jóbarátok

Nem akarunk állandóan kizárólag a Dream Theaterrel és extrovertált ex-dobosával foglalkozni, de Mike Portnoy napról napra tesz róla, hogy mindenhol szerepeljen: most például kiderült, hogy még tavasszal beperelte volt zenésztársait, amiért azok „nem megfelelő módon" használják fel a zenekar nevét.

Mike Portnoy még április 27-én perelte be a Dream Theater tagjait, mivel megítélése szerint rosszul használták fel a banda nevét, amikor az ő részvétele nélkül vettek fel egy lemezt, illetve kifogásolja, hogy olyan élő előadások promóciójához is használják a nevet, ahol ő nincs jelen. A dobos a pert John Petrucci, John Myung, Jordan Rudess és James LaBrie ellen indította, illetve a csapat holdudvarához kötődő cégek, az Ytse Jam, Inc. és az Infinity Tours, Inc. is érintettek benne.

Miután a hír napvilágra került, Portnoy saját fórumán igyekezett csillapítani a kedélyeket. „Mindenki nyugodjon meg, ne tápláljátok tovább ezt a negatív, mérgező légkört a neten. Jogi okokból nem beszélhetek az üzleti dolgokról, de nyilván mindannyian észrevettétek, hogy minden éremnek két oldala van... Én lennék a legboldogabb, ha beszélhetnék az ügyről és feltárhatnám a dolgok IGAZI természetét, de nem tehetem meg ezt. Közben pedig az élet szép és napfényes – én is boldog vagyok, és ők is. Akkor ti miért ne lehetnétek azok? Ne higgyetek a hype-nak! Carpe Diem!"

Mi ezek után igazából csak azt nem értjük, miért sajnálkozik Portnoy az interjúkban, amiért volt társai nem keresik vele a kapcsolatot, és persze lelkesen várjuk azokat a nyilatkozatait is, amelyekben a lassan Dave Mustaine legjobb tanítványává váló muzsikus azt állítja majd, hogy az A Dramatic Turn Of Events dalainak alapjait valójában ő hozta...

Mike a nyilatkozgatás és a pereskedés mellett szerencsére néha azért zenél is: a napokban megkezdődött új bandája, az augusztusban egy EP-vel bemutatkozott Adrenaline Mob első teljes nagylemezének felvétele. Portnoy és társai, azaz Russell Allen énekes, Mike Orlando és Rich Ward gitárosok, illetve Paul DiLeo basszusgitáros első körben három dalt rögzítenek. Az album megjelenése 2012 elejére várható.

 

Hozzászólások 

 
+3 #6 Valentin Szilvia 2011-09-22 10:42
Idézet - kamikaze:
Ezt a ,,hírt" (a pereskedést) azóta már cáfolták, azt miért nem közlitek? Vagy nem akartok ebben a témában naponta egymásnak ellentmondó információt közzétenni? Ez persze jogos volna, de így meg fals vége(?) van a dolognak. Mondjuk a cáfolat cáfolatának cáfolata, tényleg nem valami üdítő olvasmány.


A hírszerkesztőnk a héten szabadságon van, nekem meg sajnos nincs időm napközben ezzel foglalkozni. Egyébként meg tényleg hülyén jönne ki, ha kétnaponta közlünk valami DT hírt. :)
Idézet
 
 
#5 kamikaze 2011-09-22 09:27
Ezt a ,,hírt" (a pereskedést) azóta már cáfolták, azt miért nem közlitek? Vagy nem akartok ebben a témában naponta egymásnak ellentmondó információt közzétenni? Ez persze jogos volna, de így meg fals vége(?) van a dolognak. Mondjuk a cáfolat cáfolatának cáfolata, tényleg nem valami üdítő olvasmány.
Idézet
 
 
#4 M 2011-09-20 13:02
alapból nem nagyon bírom ezt a portnoy-t, meg azt sem értem h miért kergeti még mindig ezt a lovat.
az adrenaline mob sokkal jobb zenét csinál mint a dream, legalábbis nekem már elsőre is jobban tetszett, mint bármelyik dt korong. foglalkozna inkább azzal.
számomra ez a dt téma rosszabb mint egy szappanopera
Idézet
 
 
+2 #3 feca 2011-09-20 08:22
Bírom ezt a csávót! Hadd gyártsa a híreket! Így egyhuzamban a figyelem központjában van! :D A Dave Mustain hasonlat elég helytálló! :D
Idézet
 
 
+3 #2 mrataxi 2011-09-20 08:10
bár nem tartozik szorosan ide, én is boldog vagyok. viszont tényleg inkább zenéljenek, mint ilyesmivel szenvedjenek.
Idézet
 
 
+2 #1 Gérnyi Tamás 2011-09-20 07:39
Portnoy úgy viselkedik, mint egy 5 éves gyerek aki nem tudja elviselni hogy a társai most az oviban mással homokoznak.
Teljesen lejáratja magát, remélem nem az alkohol lett úrrá rajta ismét...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.