Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mike Howe képtelen volt nemet mondani a visszatérésre Vanderhoof új dalötletei hallatán

Közzétette az első hivatalos friss zenekari fotót a Metal Church, akik rövid dokumentumvideóban mutatják be a folyamatot, amelynek során visszatért a bandába a második klasszikus korszak énekese, Mike Howe. A zenekar új lemeze hónapokon belül megjelenik.

1023mc

„2014 augusztusában megkeresett Kurdt Vanderhoof, és felajánlotta, hogy térjek vissza a zenekarba”, mondja Mike. „Közölte, hogy Ronny Munroe kilépett, és nem is igazán akarná folytatni a dolgot, kivéve talán abban az esetben, ha visszatérnék. Először azt mondtam: nem tudom, nyitott vagyok a dologra, de nézzük meg először, milyen zenével tudunk ma előrukkolni. Így aztán Kurdt visszatért a stúdióba, és elkezdett dalokat írni a Hanging In The Balance stílusában, ahol húsz évvel ezelőtt abbahagytuk. Utána a neten átküldte nekem őket, én meg azt mondtam: a francba, ez a csávó még ma is tudja, mitől döglik a légy, és nagyszerű munkát végzett! Utána küldött még egy adagnyi dalt, ami ugyanolyan meggyőző volt, mint az első, ha nem még jobb, így akkor már azt feleltem: oké, erre nem mondhatok nemet, nézzük meg, mi sül ki a dologból! Elkezdtünk dalokat írni, összejöttünk mindannyian, és most ott tartunk, hogy itt, Aberdeenben stúdiózunk az új lemezhez!”

A banda jelenlegi felállását Mike és Kurdt Vanderhoof gitáros mellett Jeff Plate dobos, Steve Unger basszer és Rick Van Zandt szólógitáros alkotja, a producerük pedig Chris „The Wizard” Collier. Howe annak idején az első két lemez frontembere, David Wayne távozása után került be a Metal Churchbe, és három albumot készített a bandával: ezek közül az 1989-es Blessing In Disguise a mai napig a legsikeresebb lemezüknek számít, de az 1991-es The Human Factor és az 1994-es Hanging In The Balance is klasszikus remekművek. A zenekar korábban már bemutatott néhány friss dalrészletet, illetve meghallgatható tőlük a ’89-es Badlands aktuális változata is. A megjelenés év végére vagy jövő év elejére várható.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Tulus 2015-10-23 13:44
Nagyon szeretem az első két MC lemezt, a másik három klasszikussal még ismerkednem kell.
Viszont nagyon remélem, hogy tényleg ütős lemezzel fognak előrukkolni a srácok \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.