Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mi van, ha az eredeti kompozíció még nem a végleges produktum volt, csak a kezdet?”

Július 10-én, Open Source címmel új szólólemezt adott ki Kiko Loureiro. A Megadeth gitárosától most a teljes album meghallgatható.

megadeth_k2020_03

kikoloureiro_cOpen Source Kiko Loureiro új albumának címe, amely pénteken került a boltokba. „Az olyan szoftvereket nevezzük nyílt forráskódúnak, ahol az eredeti forráskód ingyen hozzáférhető, módosítható, terjeszthető”, mondja a Megadeth jelenlegi és az Angra egykori szólógitárosa. „Mindez komolyabb közösségi élményt ad, fejleszti a kreativitásunkat, és új lehetőségeket teremt. Szóval miért ne ültethetnénk át a koncepciót a zenénkbe is? Mennyivel gazdagodhat egy dal, ha mások is hozzáférést kapnak a forráskódjához? Mi van, ha az eredeti kompozíció még nem is a végleges produktum volt, hanem csak a kezdet, ami folyamatosan frissíthető, és az idő múlásával változik? Akárcsak egy gép, mi, emberek is változunk, ha úgy tetszik, magunk is nyílt forráskóddal futunk: haladunk előre, fejlődünk a technológia, a tudomány, a spiritualitás és a művészet révén. Ezt a megközelítést hoztam most be az ötödik szólóalbumomhoz.”

Ennek szellemében Kiko szabadon letölthetővé teszi majd a dalok alapjait, hogy a hallgatók átkeverhessék, átvariálhassák, kibővíthessék ezeket. Az album most teljes egészében végighallgatható.

Kiko februárban Budapesten is fellépett a Megadeth színeiben.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.