Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: remaszter és világsztárokkal teli tribute a harminc éve kiadott fekete album tiszteletére

Idén nyáron már harminc éve, hogy megjelent a Metallica fekete albuma. A zenekar méltó módon ünnepli meg a jubileumot: a gigászi remaszterelt újrakiadás mellett egy még grandiózusabb tribute-album jelenik meg tőlük szeptemberben.

0622metallica

1991. augusztus 12-én jelent meg minden idők egyik legfontosabb és legsikeresebb albuma, a Metallica Metallica című lemeze, közismert nevén a fekete lemez. A zenekar természetesen méltóképpen emlékezik meg a három évtizedes jubileumról: szeptember 10-én számos különféle verzióban hozzáférhető lesz az album újrakiadása, így többek között 180 grammos dupla vinylen, szimpla és tripla CD-n, illetve digitális formátumokban. A legfanatikusabbak a több mint 24 órányi zenét rejtő Limited Edition Deluxe Box Set kiadványt illeszthetik a kollekcióba: ebben két vinyl, három koncertfelvételeket rejtő vinyl, tizennégy ritkaságokkal – demókkal, nyers keverési verziókkal, interjúkkal, élő anyaggal – teli CD és hat hasonló tematikájú DVD, képeskönyv, passok, litográfiák, pengetők és egyebek kapnak helyet.

0622met

Ha mindez nem lenne elegendő, a zenekar The Metallica Blacklist címmel nagyszabású tribute-ot is kiad, rajta elsőligás világsztárokkal és abszolút ismeretlen előadókkal egyaránt, akik kedvenc ’91-es Metallica-dalaikat játsszák. A listán olyan nevek szerepelnek, mint Miley Cyrus és Elton John, St. Vincent, Jason Isbell, Corey Taylor, Dave Gahan, Darius Rucker, Chris Stapleton, a Volbeat és még sokan mások. A kollekció bevételei száz százalékban jótékonysági célra mennek majd: 50 százalék a Metallica saját alapítványának, az All Within My Handsnek, a maradék 50 százalék pedig az előadók rendelkezése alapján kiválasztott szervezeteknek.

Az Enter Sandman remaszterelt stúdióváltozata, két koncertverziója, két feldolgozás (a Miley Cyrusszal és Elton Johnnal fémjelzett Nothing Else Matters és Juanes Sandmanje), illetve két trailer máris megérkezett a kiadványhoz. További részletek hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
#7 Bazsi 2021-06-24 20:44
Erre azért muszáj megemlékezni. Slágergyűjtemén y, fasza hangzás, de egy olyan rocktörténelmi mérföldkő, ami bőven túl fogja élni az alkotóit. Valahol a Zep négyese, a Purple Machine headje és a Sabbath Paranoidja mellett áll harminc éve. Imádom minden kibaszott hangját.
Idézet
 
 
#6 blackmagic 2021-06-24 07:28
Egy szétproducelt slágergyűjtemén y, még jobban szétproducelve és még slágeresebbé téve. Dave Gahannak viszont örülök.
Idézet
 
 
#5 Torzonborz 2021-06-23 18:17
Lehet még javítani a hangzást a hqtracks 24bites remasterjéhez képest?
Idézet
 
 
#4 Tulus 2021-06-23 17:38
Ez elképesztően jó lesz!

Az álmom vált valóra azzal, hogy Dave Gahan Metallica-t fog énekelni....

Miley Cyrus zseniális, örülnék, ha összedobna egy saját metal lemezt is.
Lady Gagán kívül még őt tartom igazi egyéniségnek és tehetségnek a pop stílusban.
Idézet
 
 
#3 Abigél 2021-06-23 09:09
Lehet a box set-r gyűjteni a pénzt. Páratlanok ezek a kiadványok. csak is elvetemült rajongóknak számít sokat a kismillió demo és egyéb felvételek, meg a koncertek. Itt remélem már nem jönnek sokan majd azzal: hogy hol van Jason basszus sávja?
Idézet
 
 
#2 Karitatív Mongúz 2021-06-23 08:27
Már a coverekből is kint van kettő:

Miley Cyrus, Watt, Elton John, Chad Smith, Robert Trujillo, YoYo Ma - Nothing Else Matters

https://youtu.be/DqoQY9bobow

És a Juanes felé Enter Sandman

https://youtu.be/DoHt-Z6hzQk

Szerintem a Nothing Else Matters feldolgozása kifejezetten jó lett. Igen, szerintem Miley Cyrus is jó benne. A többiek meg nem kérdés.
Idézet
 
 
#1 Barcs Bence 2021-06-23 08:08
Mit lehet remaszterelni a világtörténelem egyik legjobban szóló rockalbumán? :D A covereket sokkal jobban várom, azok már igazi csemegének ígérkeznek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.