Shock!

augusztus 14.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: nézd meg a The Shortest Straw kiadatlan koncertfelvételét 1992-ből!

Augusztusban harminc éve jelent meg a Metallica negyedik nagylemeze, az …And Justice For All. Az album remaszterizált, extrákkal telepakolt újrakiadása november 2-án jelenik meg, és most egy újabb archív koncertvideót mutattak be róla.

0824metallica02

Stílusosan nem sokkal a megjelenés harmincadik évfordulója után, november elején jön ki a Metallica saját Blackened kiadójánál az …And Justice For All újrakiadása. Az anyagot a legutóbbi Hardwired… To Self-Destruct album producerével, Greg Fidelmannel remaszterizálták, viszont fontos kiemelni, hogy nem újrakeverésről van szó, vagyis akik esetleg egy hivatalos, basszusgazdagabb Justice For Jason-verzióban reménykedtek, óhatatlanul is csalódni fognak. Maga a kiadvány természetesen több különböző verzióban is kijön, a sima szimpla letöltős változattól kezdve a tripla CD-n és a kazettán át mega-giga-szuperdeluxe box setig, benne csupa ritkaságokkal: kiadatlan demókkal, nyers keverési változatokkal, sosem hallott koncertfelvételekkel és sosem látott Ross Halfin-fotókkal.

A Dyers Eve remaszterelt változata, illetve az Eye Of The Beholder egy korabeli koncertfelvétele már egy ideje ismert, akárcsak Kirk Hammett kicsomagolós videója. A zenekar már három archív koncertvideót mutatott be a bónuszok közül: az első kettő Kaliforniában készült csaknem egy különbséggel, az egyik a Blackened, a másik ismét az Eye Of The Beholder, még a Damaged Justice turnéról. A Harvester Of Sorrow videója egy kicsivel későbbről, az 1991-es doningtoni Monsters Of Rock fesztiválról származik, a most bemutatott The Shortest Straw pedig 1992-ben készült Washington D.C.-ben.

A Metallica jövő nyáron ismét Európában koncertezik, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 rockart 2018-09-25 13:40
Jason tényleg egy igazi energiabomba volt, és még a mai napig is az! Szerintem ő még a Nothing else matters alatt is izomból headbang-elt. :-D
Nagyon sajnálom a jelenlétének hiányát a mai Metallicából. Érzésem szerint sokkal energikusabbak lennének még most is, ha köztük lenne. Amit a Jason Newsted & The Chophouse Band-jével csinál, azokból a dalokból is nekem az jön le, hogy totál metálarc még most is a csávó, még ha country dalokat is ad elő!
pl. itt:
https://www.youtube.com/watch?v=gl83lneVzLs
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.