Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: egyelőre nem terveznek 3D-s koncertfilmet

A Metallicának semmi köze ahhoz a speciális, 3D & 2D-ként reklámozott koncertvideóhoz, amit a Writers Group Film Corp. és leányvállalata, a Front Row Networks, Inc. kíván terjeszteni a közeljövőben. Vagyis a beharangozottakkal ellentétben most még – sajnos – semmiféle három dimenziós hivatalos felvétel nem várható a bandától.

„Minden rögzített Metallica felvétel a zenekar tulajdonában és ellenőrzése alatt áll, a felvett Metallica zenék túlnyomó többsége pedig a Creeping Death Musicé", mondta Peter Paterno, a zenekar ügyvédje. „Legális üzlet esetén a készítők megkerestek volna minket, hogy lássák, miként gondolkodik az adott dologról a Metallica. Talán ezek a srácok csak elfelejtették ezt megtenni..."

„Boldogok vagyunk, hogy a Writers Group Film Corp. növelhette részvényeinek árfolyamát a Metallica nevének használatával", tette hozzá ehhez Marc Reiter a Metallica mögött álló Q Prime menedzsment képviseletében. „Csak azt bánjuk, hogy nem szóltak nekünk is előbb, mert akkor mi is vehettünk volna néhányat..."

A banda honlapjára feltett közlemény ugyanakkor hozzáteszi, hogy a Metallica naprakészen követi az új technológiákat, és fantasztikusnak találják a 3D-s dolgokat, vagyis azért nincs minden veszve – de az idő eszerint még nem érkezett el.

A Metallica eddig a következő koncerteket kötötte le 2011-re:

Április 23. Indio, Empire Polo Club
Július 02. Gelsenkirchen, Veltins Arena
Július 03. Göteborg, Ullevi Stadion
Július 06. Milánó, Fiera Open Air Arena
Július 08. Knebworth, Sonisphere UK Fesztivál
Július 09. Amneville, Sonisphere France Fesztivál
Szeptember 25. Rio De Janeiro, Rock In Rio Fesztivál

A riói bulit leszámítva a fellépések mind Big Four bulik, azaz Hetfieldék mellett a Slayer, a Megadeth és az Anthrax is játszik rajtuk.

A banda emellett májusban stúdióba is vonul, de egyelőre még nem tudni pontosan, mit akarnak felvenni. „Nem nagyon akarom részletezni, mi is ez pontosan, de nem egy száz százalékos Metallica anyag", nyilatkozta Kirk Hammett gitáros a Rolling Stone-nak. „Maradjunk annyiban, hogy egy felvételi projekt. Anélkül, hogy túl mélyen belemennék, sokkal inkább egy felvételi projekt ez, mintsem egy komoly Metallica album. Akárhogy is, majd elválik, fel tudjuk-e venni két hét alatt vagy sem..."

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.