Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: amikor először nyomták a The Frayed Ends Of Sanityt

0824metallica01Augusztusban harminc éve jelent meg a Metallica negyedik nagylemeze, az …And Justice For All. Az album remaszterizált, extrákkal telepakolt újrakiadása november 2-án, azaz ma jelenik meg, és most bemutatták a The Frayed Ends Of Sanity első élő felvételét hozzá.

Stílusosan nem sokkal a megjelenés harmincadik évfordulója után, a mai napon jön ki a Metallica saját Blackened kiadójánál az …And Justice For All újrakiadása. Az anyagot a legutóbbi Hardwired… To Self-Destruct album producerével, Greg Fidelmannel remaszterizálták, viszont fontos kiemelni, hogy nem újrakeverésről van szó, vagyis akik esetleg egy hivatalos, basszusgazdagabb Justice For Jason-verzióban reménykedtek, óhatatlanul is csalódni fognak. Maga a kiadvány természetesen több különböző verzióban is kijön, a sima szimpla letöltős változattól kezdve a tripla CD-n és a kazettán át mega-giga-szuperdeluxe box setig, benne csupa ritkaságokkal: kiadatlan demókkal, nyers keverési változatokkal, sosem hallott koncertfelvételekkel és sosem látott Ross Halfin-fotókkal.

A zenekar már egy egész sor bónuszt mutatott be az elmúlt hetekben a kiadványról, ezek alább mind meghallgathatók. A legfrissebb érdekesség a ’88-a lemez The Frayed Ends Of Sanityjének 2014-es, Helsinkiben készült koncertfelvétele – mint tudott, ezt a dalt egész karrierjük során itt játszották el első ízben elejétől végéig.

A Metallica jövő nyáron ismét Európában koncertezik, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 én vagyok 2018-11-03 20:59
Az a helyzet , hogy ritka az olyan zenekar, amelyik egymás után 3 mesterművet tudd lerakni az asztalra. Ride-Master -Justice, a metal zene alapkövei. Jelen lemez is kortalan. Ha mai füllel meghallgatod, nem mondod meg róla, hogy 30 éve készül.
Idézet
 
 
#2 Tuonela 2018-11-02 16:54
Azért a teljes deluxe doboz 5. lemezén van egy "nyers keverés", ott lehet hallani a basszust rendesen és szerintem jobban szól, mint a végleges. Ennyiből csak sikerült igazságot szolgáltatni Jasonnek.
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2018-11-02 14:22
Azért így a sokadik beharangozó után csak meg kell jegyezzem, hogy nagy kár, hogy ebben a formában adták ki. Itt lett volna a lehetőség, hogy valamennyire igazságot szolgáltassanak annak a hiányzó basszussávnak, erre meg elcseszik. Majd a következő újrakiadásnál, 10, 20 vagy 30 év múlva. Pedig nem is kellett volna teljes remaszter, csak legalább valamivel hallgató-barátabb megszólalás. Ehh, sajnos így sikerült. (Vagy nem.).
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.