Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mercury, Morrison és Hendrix már biztosan „színpadra áll” hologramként

Az áprilisi Coachella fesztiválon hologram formájában megelevenedett, 1996-ban elhunyt Tupac Shakur után már dolgoznak a szakemberek Freddie Mercury, Jim Morrison és Jimi Hendrix hologramján, vagyis virtuális formában akár már a közeljövőben ismét „színpadra állhatnak" a több évtizede halott rocksztárok.

Tupac Shakur hologramos megelevenítése az áprilisi kaliforniai Coachella fesztiválon, Dr. Dre és Snoop Dogg fellépésén kétségtelenül mérföldkövet jelentett: azóta a téma napi rendszerességgel kerül elő a médiában is, és ugyan számos rajongót egyenesen felháborít a rég halott hírességek ilyen formában történő megjelenítése a koncerteken, úgy látszik, a hólabda-effektus már visszafordíthatatlanul beindult. A sort valószínűleg a Queen nyitja majd, akik biztosan színpadra állítják az 1991-ben elhunyt Freddie Mercury hologramját. „Kicsit szerencsétlenül jött ki ez az egész Tupac-kel, mivel már egy ideje dolgozunk Freddie színpadi megjelenítésén", magyarázta Brian May a BBC-nek, bár hozzátette, hogy ők más technikát alkalmaznak majd, mint Tupac megidézői.

„Már egy évtizede játszom Jim Morrison 3D-s megjelenítésével, és nagyon remélem, hogy hamarosan összeállhat egy multimédiás élmény a The Doorsszal. Remélhetőleg Jim Morrison odamehet majd hozzád, a szemedbe nézhet, pont neked énekelhet, majd hátat fordíthat és elsétálhat", mondta a Billboardnak Jeff Jampol, a Morrison-hagyaték kezelője. Jimi Hendrix nővére, Janie egyelőre nem ilyen határozott a témában, de a hajlandóság benne is megvan: a lap információi szerint a londoni székhelyű Musion Systems céggel már dolgozik is a nagy balkezes gitárnyűvő újonnani 3D-s színpadra állításán.

Bizonyos sajtóértesülések szerint a Tupacet a színpadra varázsoló cég szívesen elkészítené Kurt Cobain, Michael Jackson és Elvis Presley hologramját is, de – roppant ízlésesen – már az idén februárban elhunyt Whitney Houston esetében is pedzegették, hogy valaki igazán megfinanszírozhatná a vállalkozást...

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 Chuwby 2012-06-16 10:45
Ez egy szánalmas hülyeség!Semmi értelme ennek,szegények forognak a sírjukban!Pénz lehúzásról szól csak.
Idézet
 
 
+8 #6 Attila 2012-06-14 22:26
Nekem ez inkább hátborzongató, mint vonzó és érdekes, hogy egy halott embert látok szaladgálni a színpadon. Kicsit olyan érzésem támad tőle, mintha visszarángatnák őket a sírból, és zsinórokon cibálva táncoltatnák őket a tömeg előtt, úgy, hogy ők ez ellen semmit nem képesek tenni, és ezzel a hatalmas emberekből a legnyomorultabb akarat nélküli bábukat hoznák létre.

Idézet - D.Dani:
Szerintem ez egy szép tisztelgés a nagyok előtt, bár elég merész.

Szerintem kissé naivan látod a dolgokat (egyébként alapvetően jó dolog, ha ennyire pozitívan, jóhiszeműen tudsz a világhoz állni), de én úgy gondolom, hogy ez nagyon durván csak a pénzről szól, ha ezek az emberek egy kis tiszteletet is éreznének a nagyok iránt, akkor hagynák őket békében nyugodni. Brian May-ben meg óriásit csalódtam, hogy idáig tud süllyedni. Egy élő énekessel haknizni még elmegy, mert akkor esetleg ráfoghatják, hogy azért csinálják, mert szeretik játszani a régi dalokat élőben, de ez már annyira nyilvánvalóan csak azért van, mert Freddie hologramjáért több ember fizeti ki a jegyet...
Idézet
 
 
+5 #5 kihaeennem 2012-06-14 15:31
Ez nem tiszteletadás, csupán egy remek pénzkereseti lehetőség. A franc se gondolta volna, hogy egyszer az lesz majd a menő, hogy az ember látta XY hologramját. Amúgy meg ha a körítést nem vesszük figyelembe, ez csupán egy igénytelen playback-hakni. Ha a technika engedné, egyből megindulna a halott rocksztár-robotok tömegtermelése.

Szerintem akit ez kielégít, az egész egyszerűen igénytelen.
Idézet
 
 
-1 #4 D.Dani 2012-06-14 09:58
Szerintem ez egy szép tisztelgés a nagyok előtt, bár elég merész. Mindenesetre azon rajongóknak akik sajnos sosem láthatták élőben ezeket az arcokat nagyszerű élmény lehet, meg gondolom azoknak is akik látták, vagy egyeseket felháborít, majd kiderül mi sül ki ebből.
Idézet
 
 
+2 #3 ujper 2012-06-13 19:05
Majd az lesz az igazán érdekes, ha együtt jammelnek :D
Idézet
 
 
#2 Venomádi 2012-06-13 18:24
Kissé szánalmas, de legalább érdekes...
Idézet
 
 
+6 #1 Dani 2012-06-13 16:18
Végülis a GNR is képes még bárhol megtölteni arénákat, nyilván erre is lesz majd kereslet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.