Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Merch-bevételek miatt perelte be Glenn Danzig Jerry Onlyt

0507misfitsBeperelte egykori misfitses kollégáját, a Misfits jelenlegi egyetlen őstagját, Jerry Only basszusgitárost Glenn Danzig. Az ügy hátterében az húzódik meg, hogy Jerry állítólag 2000-ben Danzig háta mögött védetett le a saját nevére minden Misfitshez kapcsolódó dolgot, így például a zenekar híres koponyás logóját is.

Egy 1994-es megállapodást rúgott fel Gerrard Caiafa, azaz Jerry Only – állítja róla egykori kollégája, Glenn Danzig, aki húsz évvel ezelőtt megállapodott zenésztársával abban, hogy a zenekar ősfelállásának tagjai megosztják egymás között a Misfits védjegy és az ahhoz kapcsolódó egyéb járulékos dolgok tulajdonjogát – ennek elsősorban természetesen a merch-bevételek szempontjából van jelentősége. A mostani kereset szerint Jerry ennek ellenére titkos módon, Danzig háta mögött módosította a szerződéseket számos amerikai bolthálózattal, így például a Hot Topic láncolattal, amely a világ fellelhető legnagyobb Misfits kollekcióját is forgalmazza, és a levédetett logók, emblémák, minták kizárólagos jogtulajdonosaiként jár el. Ezzel természetesen kizárja Danziget a bizniszből, hiszen a hálózatok vele nem kötnek szerződéseket, mivel úgy tudják, Only a kizárólagos jogtulajdonos.

Amennyiben ez tényleg igaz, Glenn felháborodása érthető, hiszen a csapat híres koponyás logója, a Fiend Skull zenétől függetlenül is keresett ruhaminta, olyanok is szép számmal hordják a vele ékesített pólókat, táskákat, cipőket, akiknek egyébként fogalmuk sincs a Last Caressről vagy az Attitude-ról. Danzig keresetében egyelőre 75 ezer dollárt (majdnem 17 millió forint) már biztos követel Jerrytől elmaradt jogos bevételei okán, és könyvvizsgálatot követel, hogy így lehessen megállapítani, pontosan mennyivel is károsították meg. Emellett természetesen jövőbeli részesedést is szeretne magának.

A fentiek alapján arra tippelünk, hogy a klasszikus Misfits oly régóta várt újjáalakulása továbbra is várat magára...

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 asdasd 2014-05-07 21:07
Idézet - pumpika666:
danzig bátyó ink. a zenével foglalkozna, utoljára 20 éve jött ki fasza lemeze, azóta kapkod fűhöz-fához, de kevés jó dalt sikerült kipréselnie magából. konditerem helyett lehet dalokat kellene írni :)


utolsó danzig jó volt.
Idézet
 
 
-3 #1 pumpika666 2014-05-07 20:48
danzig bátyó ink. a zenével foglalkozna, utoljára 20 éve jött ki fasza lemeze, azóta kapkod fűhöz-fához, de kevés jó dalt sikerült kipréselnie magából. konditerem helyett lehet dalokat kellene írni :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.